گزارشِ نشستِ مجمع عمومی کانون نویسندگان ایران درتبعید
روزهای جمعه نهم تا یکشنبه یازدهم دسامبر۲۰۱۸ نشستهای همگانی کانون نویسندگان ایران و انجمن قلم ایران در تبعید در شهر فرانکفورت آلمان برگزار شد.
جمعه نهم نوامبر
در نخستین روز نشست، در آغاز، عباس سماکار، سخنگوی هیئت دبیران پیشینِ کانون، به اعضای حاضر در مجمع خوشآمد گفت. سپس با شمارش شرکت کنندگان و نیز اعضایی که با تماس رسمی دلایل موجه عدم حضورشان را اعلام داشته بودند، حد نصاب روشن و قطعی گردید و با تائید شرکت کنندگان نشستِ مجمع کانون رسمیت یافت. سپس عباس سماکار گزارش هیئت دبیران را قرائت کرد.
پس از آن با پیشنهاد و انتخاب اعضاء حاضر در نشست، حسن حسام، شهروز رشید و احسان حقیقی نژاد به عنوان هیئت رئیسه تعیین شدند.
پس از بحث و بررسی، گزارش و عملکرد هیئت دبیران به تائید مجمع عمومی رسید، و در مورد موضوعات زیر بحث و گفتگو صورت گرفت:
- سیاست کانون در مورد اطلاعیه ها و بیانیه های کانون
- شرایط عضوگیری
- نحوهی اداره سایت کانون
- چگونگی فعال کردن اعضای کانون
نامههای رسیده خوانده و بررسی شد و در مورد سیاست اطلاعیهها پس از بحثهای فراوان اعضای مجمع در موارد زیر به توافق رسیدند و تصویب شد که:
۱.کانون میتواند در مورد درگذشت شخصیتهای فرهنگی و خدمتگزار حتا اگر عضو کانون نبوده باشند اعلامیه بدهد.
در موارد بالا اعضا پیشنهادهای خود را ارائه دادند که شرح مفصل آن با ذکر نام افراد در دست نویس هیئت رئیسه موجود است.
شنبه دهم نوامبر
در ابتدا دستور کار نشست به ترتیب زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت:
الف: عضویتها ب: شکایات قبلی اعضاء ج: اعضای جدید
در ادامه، نامههای دریافت شده از اعضاء خوانده شد. در مورد چگونگی گرداندن سایت گفتگو شد.
۱.از پذیرفتن افرادی که در کشورهایی هستند که امکان همکاری با کانون و مشارکت در جلسات و مجامع کانون را ندارند (مانند:کردستان عراق، ترکیه، یونان و..) خود داری شود. (گفتنیست که حمایت از نویسندگان و یا دادن تائیدیه مغایرتی با عضو بودن یا نبودن آنها ندارد.)
۲.پیشنهاد شد که با عضویت نویسندگانی هم که در ایران عضو کانون بودهاند و بعد به خارج کشور آمدهاند، دقیقن مانند افراد عادی برخورد شود. روال سابق بر این بود که عضوکانون نویسندگان ایران اگر به تبعید میآمد مستقیم عضو محسوب میشد.
۳. مقرر شد یک آدرس پستی به نام دبیرخانهی کانون تعیین شود که تمام نامهها و همچنین آثار متقاضیان عضویت به آن آدرس ارسال گردد.
در بخش دوم، شکایات قبلی اعضاء مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در این نشست تصویب شد که بندی به اساسنامه افزوده شود که طبق آن عضویت نه تنها افرادی که با حاکمیت شاه و شیخ همکاری داشتهاند و دارند ، بلکه با توجه به شرایط امروز ایران و جهان افرادی هم که در تلاش برای بازگشت سلطنت، با رسانههایی که از کشورهای منطقه پول میگیرند، همکاری میکنند، تعلیق شود تا در مورد آنها در مجمع عمومی آینده تصمیم قطعی گرفته شود.
بررسی، نتیجهگیری و تصمیم در مورد موضوع فوق به کنگره آینده موکول گردید.
در مورد تدارکات و برگزاری مجمع عمومی، بند زیر تصویب شد:
۱.در مجمعهای آینده تنها برای افرادی اتاق رزو شود که هزینه اتاقها را به شماره حسابی که اعلام میگردد از قبل واریز کنند.
در مورد هیئت دبیران جدید تاکید مجمع عمومی بر این بود که اداره کانون به جوانان و چهرههای جدید سپرده شود که از این طریق بلکه بتوان تحولی در روند فعالیتهای کانون ایجاد کرد.
در پایان نشست، برای انتخاب هیئت دبیران جدید رایگیری شد و افراد زیر انتخاب شدند:
منوچهر دوستی
علی اصغر فرداد
احسان حقیقی نژاد
مطابق مصوبات کانون، دو تن دیگر از اعضای کشورهای آمریکا و کانادا به انتخاب اعضای کانون در این دو کشور، به عنوان دبیر به سه تن دبیران اروپا میپیوندند تا با هم، هیئت پنج نفره دبیران کانون را تشکیل دهند.
گزارش ِ نشست اعضای انجمن قلم ایران در تبعید
دهم نوامبر (پس از شام) و یازدهم نوامبر ۲۰۱۸ فرانکفورت
در ابتدا سیاوش میرزاده گزارش هیئت دبیران انجمن قلمرا خواند. سپس با توافق اعضای مجمع عمومی، هیئت رئیسهی نشستِ کانون، برای اداره جلسه انجمن قلم هم انتخاب شدند.
پس از بحث و بررسی،گزارش هیئت دبیران و عملکرد آنها به تائید مجمع رسید.
از عملکردهای مهم هیئت دبیران این دوره ارائهی قطعنامهای توسط انجمن قلم ایران به پن جهانی در شهر پونه هندوستان در اکتبر ۲۰۱۸ بود که به تصویب پن جهانی رسید، در این قطعنامه به سرکوب شاعران و نویسندگان و دگراندیشان و سانسور سیستماتیک جمهوری اسلامی اشاره میشود ( ترجمه فارسی این قطعنامه در سایت انجمن قلم و کانون منتشر شده است.)
موارد زیر در دو دوره مورد بحث قرار گرفت و به تصویب اعضاء رسید.
۱.از طریق ایمیل از تمام اعضای کانون و انجمن در مورد عضویتشان(تمایل به ادامهی همکاری) سئوال شود، که از این طریق تعداد اعضا مشخص گردد. (برای تعیین حد نصاب)
۲.در همهی موارد (به ویژه در مورد تقاضاهای عضویت) هیئت دبیران کانون و انجمن قلم با هم رایزنی کنند که تصمیمات متناقض اتخاذ نشود.
۳.در مورد مسئولیت سایت انجمن قلم گفتگو صورت گرفت و قرار شد که مسئولیت سایت به هرکس که سپرده شد، توجیه شود که فعالیتهای او زیر نظر هیئت دبیران است و کد و پسورد سایت به غیر از او در اختیار هیئت دبیران نیز باشد.
۴.در ادامه در مورد انتشار آثار در سایت سخن رفت و خواست و ترجیح اعضا بر آن بود که نویسندگان در ابتدا مطلب خود را در سایت کانون و انجمن قلم انتشار دهند و بعد در اختیار دیگر نشریات و سایتها بگذارند.
۵.در مورد ضرورت ایجاد شبکه فیسبوک به نام کانون و انجمن قلم هم اعضا به توافق رسیدند.
در پایان کار نشست، رایگیری برای انتخاب هیئت دبیران جدید انجام شد، در انجمن قلم هم همچون نشست کانون اعضای حاضر همه به شرکت دادن جهرههای جدید و اعضای جوان تاکید داشتند و پس از رایگیری افراد زیر با اکثریت آرا انتخاب شدند:
شهروز رشید
سیاوش میرزاده
علی کامرانی
هیئت رئیسه نشست همگانی کانون نویسندگان ایران در تبعید و انجمن قلم ایران در تبعید
حسن حسام
احسان حقیقینژاد
شهروز رشید
دوشنبه بیست و هفتم آبان ۱۳۹۷
نوزدهم دسامبر ۲۰۱۸