کانون نویسندگان ایران: آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳ تا ۱۰ بهمن)

0
15

 

Ist möglicherweise ein Cartoon von Text

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳ تا ۱۰ بهمن)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۹
– نمایندگان آلمان برای تدارک کنفرانس جهانی زنان در نامه‌ای به وزیر امور خارجه‌ کشورشان که در این روز منتشر شد، خواستار تلاش او برای لغو محکومیت زندان و کلیه‌ی مراحل تعقیب آرش گنجی در ایران شدند. آرش گنجی، مترجم و منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، اخیراً به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
– در این روز خبر رسید سعید سنگر، زندانی سیاسی که بیش از ۲۰ سال است در زندان ارومیه بسر می‌برد، بر اساس پرنده‌ی جدیدی که به اتهام «تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه‌های مخالف نظام» در زندان برایش گشوده شده به ۱۱ ماه حبس دیگر محکوم شده است.
شنبه ۴ بهمن
– احمدرضا انصاری‌فر، با پایان مراحل بازجویی و تفهیم اتهام «تبلیغ علیه نظام»، در این روز به زندان بهبهان منتقل شد.
– در این روز افشین الهی، کارگر پخش مواد غذایی، در شهر سقز توسط نیروهای لباس شخصی دستگیر شد. نیروهای امنیتی پس از بازداشت الهی منزل او را تفتیش و برخی از وسایل شخصی او و همسرش را ضبط کردند.
– جاسم حیدری، علی خسرجی، حسین سیلاوی، علی مطیری و علی مجدم، ۵ زندانی سیاسی در زندان شیبان اهواز در این روز با دوختن لب‌های خود در اعتراض به ممنوعیت ملاقات و بدرفتاری مسئولان زندان، اقدام به اعتصاب غذا کردند.
– در این روز وکیل مدافع محمد رجبی خبر داد پرونده محمد رجبی، امیرحسین مرادی و سعید تمجیدی، سه تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، بیستم اسفندماه سال جاری در شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی شهسواری برگزار خواهد شد.
– منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج علیرغم دستور پزشکی قانونی جهت اعزام درمانی تاکنون از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.
یکشنبه ۵ بهمن
– در این روز خبر رسید کمیته‌ی داوران فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، آسو جواهری، داور بین‌المللی فوتبال و پژوهشگر اجتماعی را به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه‌ی جامعه‌شناسی ورزش، مطالعات جنسیت و اقتصاد سیاسی ورزش، تهدید به محرومیت کرده و اکنون مدت‌هاست که ابلاغی برای قضاوت در لیگ نداشته است.
– برنامه‌ی پیامرسان اینترنتی سیگنال که پیشتر دسترسی به آن محدود شده بود، در این روز فیلتر شد. شبکه اجتماعی سیگنال در واکنش به فیلتر آن در ایران این اقدام را سانسور نامید.
– در این روز خبر رسید دادگاه انقلاب تهران بابت پرونده‌ای که در زندان برای شکیلا منفرد، آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی گشوده شده است منفرد را با اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال حبس تعزیری، و رضایی و ابوالحسنی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱۵ ماه حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در سازمان جهاد کشاورزی به مدت روزی ۴ ساعت محکوم کرده است.
– شماری از فعالین سیاسی و مدنی کردستان در واکنش به بازداشت و احضار ده‌ها تن از شهروندان ساکن استان کردستان و سایر شهرهای کردنشین غرب کشور، با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن اظهار نگرانی از موج بازداشت‌ها، خواستار آزادی این افراد شدند.
– سالار چاوشی، در این روز برای تحمل ۶ ماه زندان تعزیری به اتهام «تبلیغ علیه نظام و همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام» راهی زندان بوکان شد.
– کسری نوری، درویش گنابادی که دوران محکومیت خود را در زندان عادل‌آباد شیراز سپری می‌کرد، در این روز در تماسی تلفنی با خانواده‌اش از انتقال خود به زندان اوین خبر داد.
– در این روز خبر رسید فاطمه مثنی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین علیرغم وخامت حال و خونریزی روده از اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است.
– گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی در این روز از زندان قرچک ورامین به زندان آمل تبعید شد.
سه شنبه ۷ بهمن
– در این روز خبر رسید با فشار عده‌ای از بازدیدکنندگان منتسب به نهادهایی مشخص و نامشخص از نمایشگاه دوسالانه‌ی مجسمه‌ی تهران، مسئولین این دوسالانه یک ماه پس از گشایش آن مجبور به تعطیلی موقت سه روزه برای حذف تعدادی از آثار شدند. علاوه بر سانسور تعدادی از مجسمه‌های این نمایشگاه با موضوع گرانی بنزین و اعتراضات سراسری آبان ۹۸، تعدادی از مجسمه‌سازان نیز احضار و مورد بازخواست و تهدید قرار گرفته‌اند.
– در این روز خبر رسید که نازنین محمدنژاد، نویسنده و فعال دانشجویی سابق با گذشت ۵۰ روز از زمان دستگیری کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند ۲-الف زندان اوین نگهداری می‌شود.
سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای از مقامات جمهوری اسلامی خواست این نویسنده را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنند.
– نجمه (نادیا) میرآخورلی، در این روز در دادگاه انقلاب تهران به اتهام «عضویت در گروهک غیرقانونی سازمان فداییان خلق (اقلیت)» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
– افسانه عظیم‌زاده، فعال حقوق کودک، با تودیع قرار وثیقه در این روز به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه بند ۲-الف زندان اوین آزاد شد.
– در این روز خبر رسید تهمینه مفیدی، فعال حقوق زنان با گذشت ۲۵ روز از زمان بازداشت کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین بسر می‌برد.
– پرونده بنفشه جمالی، فعال حقوق زنان، در این روز به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد.
چهارشنبه ۸ بهمن
– سازمان حقوق بشری هه‌نگاو که اخبار حقوق بشر مناطق کردنشین را پوشش می‌دهد در این روز از بازداشت ۷۴ نفر از شهروندان کرد در ۱۴ شهر از جمله تهران، کرج، کرمانشاه و سنندج در طول ۱۶ روز گذشته توسط سازمان اطلاعات سپاه و سایر نهادهای امنیتی خبر داد.
– در این روز خبری مبنی بر عدم صدور مجوز برای فیلم قاتل و وحشی ساخته‌ی حمید نعمت‌الله برای حضور در جشنواره‌ی فیلم فجر تهران منتشر شد که به معنای توقیف این فیلم است. همچنین اخباری از حذف و سانسور گسترده‌ی دیگر فیلم‌های سینمایی نیز مطرح شده است.
پنجشنبه ۹ بهمن
– در این روز خبر رسید که نیروهای امنیتی به منزل عمادالدین باقی رفته و پس از بازرسی منزل کلیه‌ی لوازم الکترونیکی از جمله لپ‌تاپ و گوشی‌های همراه و برخی دست نوشته‌های وی را ضبط کرده و با خود برده‌اند.
– مصطفی ایلخانی‌زاده، نویسنده و مدیر مسئول یک موسسه فرهنگی آموزشی در بوکان با پایان بازجویی‌ها در این روز به زندان این شهرستان منتقل شد.
– در این روز خبر رسید مهران رئوف، فعال کارگری به اتهام «عضویت در گروه‌های کمونیستی» با گذشت بیش از سه ماه هم‌چنان در بند ۲-الف زندان اوین محبوس است.
– در این روز خبر رسید بابک آقازاده، کارگر شهرداری ملکان که توسط مأموران اطلاعاتی در حین کار بازداشت شده بود، با اتهامات «تبلیغ علیه نظام و عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» در دادگاه انقلاب مراغه به ۵ سال زندان محکوم شده است.
Ist möglicherweise ein Cartoon von Text
Ali Kakavand, Mehrdad Karimiha und ۱۰ weitere Personen
۳ Mal geteilt
Gefällt mir

 

Kommentieren
Teilen

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here