بیانیه انجمن قلم در تبعید، علیه مقاله کیهان درباره‌ی قتل روزنامه‌نگاران

0
17

IRANIAN PEN CENTER(IN EXILE)

www.iranianpen.com

 

 

بیانیه انجمن قلم ایران در تبعید

علیه

مقاله کیهان شریعتمداری در باره قتل روزنامه‌نگاران

 

روزنامه کیهان در یادداشتی در روز شنبه یازدهم بهمن 1393، ریختن خون روزنامه‌نگاران را مباح و ضروری دانسته است. این روزنامه، در یادداشتی با عنوان «اراجیف رسانه ای از نظر قرآن» اعلام کرده است؛ «کسانی که در رسانه‌ها شایعه پراکنی و فتنه‌انگیزی می‌کنند مهدورالدم هستند وباید خون شان ریخته شود.»… . و «خدا مقرر فرمود تا در برخورد با کسانی که با نفاق گرایی و ارجاف خبری و ایجاد تزلزل و نگرانی در جامعه، به حقوق وامنیت مردم تجاوز می‌کنند، پس از روشنگری و هشداری سخت به آنان، اگراز کارشان دست برنداشتند و بر تجاوزکاری‌شان پافشاری کردند، به این سبک رفتار گردد و آنان را به شدت و سختی و خواری و مذلت مجازات کرده و به قتل برسانند.»

این حکم روزنامه کیهان نه فقط کسانی را که دیدگاه خاص خود را بیان می‌دارند در برمی‌گیرد؛ بلکه شامل روزنامه‌نگارانی که کار خبری می‌کنند می‌شود.

انتشار این تفسیر در روزنامه کیهان، هم‌زمان با طرح دیگری در همین زمینه است که در مجلس شورای اسلامی به راه افتاده و خواهان ممنوع‌القلم بودن تا پایان عمر نویسنده‌ای شده‌اند که نوشته او موجب صدور حکم ممنوعیت از سوی قوه قضاییه شده باشد.

طرح دیگری در مجلس شورای اسلامی، با نام «ممنوع‌الفعالیت ‌شدن افرادی که در رسانه‌ها به مقدسات توهین می‌کنند» مطرح است که می گوید؛ «وزارت ارشاد ملزم به ممانعت از فعالیت افرادی می‌شود که در رسانه‌های تحت ‌اختیارشان بار‌ها به مقدسات توهین کرده‌اند‌.»

دستگاه‌های امنیتی نیز، از مدیران چند روزنامه خواسته است تا روزنامه‌نگارانی را از کار کنار بگذارند که نامه‌ای را در محکومیت حمله تروریستی به کاریکاتوریست‌های نشریه فرانسوی شارلی ابدو امضاء کرده اند.

به این ترتیب روزنامه کیهان باب قتل روزنامه‌نگاران را بر اساس اتهام‌هایی گشوده که تاکنون حکم آن بسته شدن روزنامه یا زندانی شدن روزنامه‌نگاران بوده است.

حکومت اسلامی از روزهای نخست استقرارش، همواره به دستاوردهای انقلاب 57  یورش برده و با اشغال رسانه‌های همگانی و هجوم به نهادهای دموکراتیک و سازمان‌ها و احزاب سیاسی فعالین آن‌ها را اخراج و دستگیر و زندانی و شکنجه و اعدام کرده است.

کانون نویسندگان ایران نیز از این هجوم در امان نماند و تا امروز نه تنها اجازه فعالیت رسمی به این کانون نداده‌اند؛ بلکه سعید سلطانپور از دبیران وقت کانون نویسندگان را اعدام کردند.

فرمان ترور سلمان رشدی، قتل محمد مختاری و محمدجعفر پوینده و دیگر قتل‌های زنجیره ای، ترور ده‌ها تن از فعالین سیاسی و فرهنگی مخالف رژیم در کشورهای دیگر نیز بخشی از این کارنامه تبه‌کارانه است. هم‌اکنون نیز ده‌ها روزنامه‌نگار و هنرمند ایرانی در زندان‌های حکومت اسلامی ایران، زیر شدیدترین فشارها قرار دارند.

از همین رو‌ست که پیشینه این جنایت‌های حکومت اسلامی در ترور مخالفین و منتقدین و نویسندگان و روزنامه‌نگاران به بیش از سه دهه می‌رسد و اکنون با حکم تازه روزنامه کیهان که سردبیرش نماینده خامنه‌ای رهبر حکومت اسلامی ست نشانه تشدید این سیاست به شمار می‌رود و بسیار نگران‌کننده است.

انجمن قلم ایران در تبعید، که در دفاع همیشگی خود از آزادی اندیشه و بیان، از انجمن جهانی قلم و همه تشکل‌های نویسندگان و روزنامه‌نگاران انتظار دارد که این تهدید روزنامه کیهان را محکوم کنند و خواهان لغو سانسور، شکنجه و اعدام در ایران و آزادی زندانیان سیاسی به خصوص روزنامه‌نگاران و هنرمندان شوند.

 

انجمن قلم ایران در تبعید

هشتم فوریه 2015

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here