کانون نویسندگان ایران: گزارش——– آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۰ مرداد – ۵ شهریور ۱۳۹۹)

0
13
———————
آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۰ مرداد – ۵ شهریور ۱۳۹۹)
پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
– در این روز خبر رسید که شهروندی به نام امیر بیگوند، روز چهارشنبه ۲۹ مرداد به دلیل انتشار مطالبی انتقادی در صفحه شخصی خود در اینترنت به پلیس امنیت شهرستان سنقر و کلیایی واقع در استان کرمانشاه احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.
جمعه ۳۱ مرداد
– کیوان صمیمی، سردبیر نشریه‌ی ایران فردا و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر، در این روز از دریافت احضاریه برای اجرای حکم زندانش خبر داد و نوشت که به واحد اجرای احکام دادسرای اوین فراخوانده شده است. آقای صمیمی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
– در این روز حفیظ الله (حفیظ الرحمن) بزرگزاده، از زندان زاهدان آزاد شد. وی روز چهارشنبه ۱ مردادماه، به همراه دو نوجوان دیگر در شهرستان ایرانشهر به علت فعالیت در اینترنت برای تجمع در این شهرستان در پی شکل‌گیری تجمعات اعتراضی اخیر در کشور، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
شنبه ۱ شهریور
– در خبری اعلام شد که جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهام لیلا حسین زاده، فعال صنفی دانشجویی و زندانی سیاسی سابق در خصوص پرونده‌ای که به اتهام «اخلال در نظم زندان از طریق سر دادن شعار علیه جمهوری اسلامی» در دوران حبس برای وی گشوده شده، در تاریخ ۱۰ شهریور امسال در دادگاه قدس برگزار خواهد شد.
– در این روز خبر رسید رضا عارفی نسب، یکی از معترضان که در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ بازداشت و پس از چندی آزاد شده بود، بار دیگر در ۴ مردادماه توسط مأموران اطلاعات سپاه در شهرستان بهمئی کهکیلویه و بویر احمد بازداشت شده. خانواده‌ی او گفته‌اند: «کوچک بودن شهر و نداشتن رسانه، باعث شده است که اطلاعات با خیال راحت، معترضان را دستگیر و علیه آنان پرونده‌سازی کند. او را با اتهامات توهین به رهبری و اقدام علیه امنیت ملی بازداشت کردند و تنها یک بار از بازداشتگاه اطلاعات سپاه یاسوج، موفق به تماس تلفنی بوده است».
– در این روز حجت کرمانی، وکیل دادگستری، از صدور احکام قضایی پرونده‌ی موسوم به «بیانیه ۷۷ نفر» خبر داد. شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب در رسیدگی به اتهامات ۱۴ نفر از فعالان سیاسی و مدنی مرتبط با این پرونده، مهدی محمودیان، علی شکوری راد، محمد حسین کروبی، محسن آرمین، قربان بهزادیان نژاد و صدیقه وسمقی را هر یک بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیزی محکوم کرد. محمودیان به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور»، به چهار سال حبس تعزیری دیگر نیز محکوم شد. آذر منصوری، ریحانه طباطبایی، عیسی سحرحیز، عبدالله رمضان زاده، محمدصادق نوروزی، مهدی دریس‌پور، حسن اسدی زیدآبادی و محسن امین‌زاده از اتهام «تبلیغ علیه نظام» تبرئه شده‌اند. امضا‌کنندگان بیانیه‌ی ۷۷ نفر که آبان سال ۹۸ منتشر شد، از اعمال خشونت در تظاهرات سراسری آن روزها انتقاد کرده بودند.
– الیاس میرزایی، زندانی سیاسی که متأثر از شرایط شیوع کرونا، فروردین‌ماه امسال به مرخصی اعزام شده بود، با اتمام ایام مرخصی در این روز برای تحمل مدت باقی‌مانده از حبس ۵ ساله‌ی خود به زندان شیبان اهواز بازگشت.
– به دنبال اعتصاب غذای نسرین ستوده و تعداد دیگری از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‌های کشور، ۴۴ تن از وکلای دادگستری با انتشار بیانیه‌ای در این روز از زندانیان سیاسی و عقیدتی خواستند که به اعتصاب خود پایان دهند. این وکلای دادگستری با اشاره به بحق بودن مطالبات زندانیان در اعتصاب غذا گفته‌اند که «مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن صدای حق‌طلبی شما ندارند، لطفاً سلامتی خود را به مخاطره نیندازید».
– سینا ربیعی، دانشجوی دانشگاه تهران و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۹۸ در دادگاه انقلاب تهران به دلیل «اعتراض به ساقط شدن هواپیمای اوکراینی توسط موشک‌های سپاه پاسداران» به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
یکشنبه ۲ شهریور
– مژده اقترافی و هوشمند طالبی، زن و شوهر بهایی ساکن ویلاشهر اصفهان، پس از احضار به یکی از نهادهای امنیتی در این روز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. مأموران پس از بازداشت به منزل این زن و شوهر بهایی رفته و پس از تفتیش منزل تعدادی از لوازم شخصی ازجمله لپ‌تاپ، تلفن همراه، کتاب‌ها و یک دستگاه پیانوی آکوستیک آنها را ضبط کرده و با خود بردند.
دوشنبه ۳ شهریور
– ۴۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» را به هیئت رئیسه‌ی مجلس تحویل دادند که بر مبنای آن پیام‌رسان‌های «تولید داخلی» جایگزین پیام‌رسان‌های اجتماعی خارجی شود. در این طرح برای کسانی که بدون مجوز اقدام به ارائه‌ی پیام‌رسان اجتماعی می‌کنند یا به تکثیر و توزیع وی‌پی‌ان و فیلترشکن می‌پردازند مجازات نقدی بیست تا هشتاد میلیون ریال و حبس شش ماه تا دو سال تعیین شده است.
– در این روز جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات محسن شریفیان، خواننده و نوازنده، برگزار شد. وی در پی تقدیم یک قطعه به جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ماه و اجرای رقص آیینی در کنسرت ۳۰ دی ماه ۹۸ به دادگاه فرهنگ و رسانه احضار شد.
سه شنبه ۴ شهریور
– بابک طهماسبی، روزنامه‌نگار، که در گزارشی به وضعیت معیشتی کارگران شرکت ملی حفاری انتقاد کرده بود با شکایت مدیران شرکت ملی حفاری در این روز به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد.
– اسماعیلی، سخنگوی قوه‌ی قضاییه در نشست خبری خود در این روز از ارسال پرونده‌ی روح الله زم به دیوان عالی کشور خبر داد.
– مادر، برادر و خواهران منوچهر بختیاری، پس از آنکه در مقابل ساختمان وزارت کشور در تهران تجمع کردند و خواستار آزادی پدر پویا بختیاری یکی از کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان ۹۸ شدند، بازداشت شدند.
– در خبری اعلام شد که طی روزهای گذشته ماموران امنیتی فراز مرادی در بانه و و نوشیروان رضایی در مریوان را در پی شرکت در مراسم سالروز جانباختن چهار تن از فعالان محیط زیست مریوان، بازداشت کرده‌اند.
چهارشنبه ۵ شهریور
– کیوان صمیمی که برای اجرای حکم ۳ سال حبس خود به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده بود. در این روز خبر از تعویق اجرای حکم به دلیل شیوع ویروس کرونا داد.
– در خبری اعلام شد حمزه درویش، زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت در این روز از سوی ماموران اداره‌ی اطلاعات مورد ضرب و جرح قرار گرفت تا اعتصاب غذای خود را بشکند.
Keine Fotobeschreibung verfügbar.

 

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here