کانون نویسندگان ایران kanoon nevisandegane iran آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۸ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۱)

0
15

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۸ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۱)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۱۸ شهریور ۱۴۰۱
– سپیده قلیان، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به محبوس شدن در زندانی دور از محل زندگی خانواده‌اش، از این روز دست به اعتصاب غذا زد.
– خسرو صادقی بروجنی، نویسنده و روزنامه‌نگار با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.
– مراسم ویژه‌ی حمایت از جعفر پناهی، محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد، فیلمسازان ایرانی در این روز در حاشیه‌ی جشنواره‌ی فیلم ونیز برگزار شد.
– حسین شنبه‌زاده، ویراستار ادبی و فعال توئیتری، در این روز از درون زندان اوین پیام تشکری خطاب به آنان که زادروزش را تبریک گفتنه‌اند منتشر کرد.
شنبه ۱۹ شهریور
– اجلال قوامی حسین‌آباد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر، جهت دفاع از اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» در این روز به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج احضار شد.
– کامیار حبیبی، شهروند بهائی ساکن کرج در این روز بازداشت شد. مأموران ضمن تفتیش خانه‌اش، برخی از وسایل شخصی او را ضبط کردند و با خود بردند.
– در این روز خبر رسید بهنام موسیوند، فعال مدنی که یازدهمین روز از اعتصاب غذای خود را در زندان رجایی‌شهر کرج سپری می‌کند، در پی حال نامساعد جسمی و افت فشار شدید، به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شده‌ است.
– در این روز خبر رسید کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار محبوس در زندان سمنان، از برقراری تماس تلفنی با خانواده‌ی خود محروم شده است.
– انجمن صنفی معلمان کردستان (مریوان) با انتشار بیانیه‌ای در این روز نسبت به واقعه‌ی جان باختن شلیر رسولی در مریوان واکنش نشان داد و خواستار «بازبینی و اصلاح سازوکارهای حقوقی و ساختارهای اقتصادی و اجتماعی حاکم، در راستای توانمندسازی زنان و پایان دادن به تراژدی زن‌کشی» شد.
– در این روز حسین رزاق، فعال رسانه‌ای محبوس در زندان اوین، از بابت پرونده‌ی جدیدی که اخیراً به اتهام‌های «اجتماع و تبانی علیه امنیت نظام» به دلیل برگزاری اتاق‌های کلاب‌هاوس، «تبلیغ علیه نظام» به دلیل دفاع از بهائیان و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به دلیل توئیت‌های حمایتی از سپیده رشنو و اهالی روشنکوه برایش گشوده شده، تفهیم اتهام شد.
– در این روز خبر رسید ابوبکر اسماعیلی، مدیر یک کانال تلگرامی، به علت انتشار مطالب انتقادی به اداره‌ی اطلاعات سردشت احضار و بازجویی شده است.
– قرار منع تعقیب سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز در این روز توسط دادسرای عمومی و انقلاب سقز صادر شد.
یکشنبه ۲۰ شهریور‌
– در این روز جلسه‌ی بازپرسی اجلال قوامی حسین‌آباد، روزنامه‌‌نگار و فعال حقوق بشر در دادسرای عمومی و انقلاب سنندج برگزار شد. در این جلسه او در خصوص اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دفاع از خود پرداخت و نهایتاً با تودیع قرار وثیقه ٧٠ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد.
– در جریان تجمع تعدادی از خانواده‌ها و بستگان زندانیان محکوم به اعدام در تهران در اعتراض به افزایش صدور و اجرای حکم اعدام، مقابل ساختمان قوه قضاییه، در این روز حدود ۳۰ تن از معترضان بازداشت شدند.
– سمانه (یلدا) سعیدی، زندانی سیاسی، با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.
– مصطفی خسروی، از هواداران «عرفان حلقه»، با دریافت ابلاغیه‌ای در این روز به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.
– به‌رغم ناتمام ماندن مراحل درمان، زهره سرو، زندانی سیاسی، در این روز از بیمارستان به زندان اوین بازگردانده شد.
– فریبا اسدی، زندانی سیاسی در خصوص پرونده‌ی جدید‌ی که در پی ممانعت از زدن دستبند در هنگام اعزام به بیمارستان و درگیری او با بازپرس همیار در بیمارستان برایش گشوده شده، در این روز به بازپرسی دادسرای اوین احضار و تفهیم اتهام شد.
– در این روز خبر رسید سعیده غالبی وکیل دادگستری به دنبال اطلاع‌رسانی تعرض یک راننده اسنپ به یک کودک ۹ ساله، از سوی این شرکت به تشکیل پرونده قضایی تهدید شده است.
– علی موسی‌نژاد فرکوش، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر، جهت انجام عمل جراحی در این روز به بیمارستان مدنی کرج اعزام شد.
– ژیلا شهریاری، شهروند بهائی، جهت تحمل دوران محکومیت خود در این روز بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
دوشنبه ۲۱ شهریور
– پروین محمدی، فعال کارگری، جهت اجرای حکم ۱ سال حبس در این روز به شعبه‌ی اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.
– در این روز خبر رسید شفق فهندژ، شقایق پورعنایتی و هدی کنعانی، که در زمینه موسیقی فعالیت دارند و ندا عبدیان، شهروندان بهائی ساکن گرگان، پس از احضار تلفنی به اداره اطلاعات این شهر، برای ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.
– در این روز خبر رسید آیدین جعفری که به همراه شماری دیگری از شهروندان، در پی برگزاری تجمعی اعتراضی در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه طی روزهای اخیر به اداره اطلاعات شهرستان ماکو احضار شده بود، پس از حضور در اداره‌ی اطلاعات این شهرستان بازداشت شده است.
– انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با انتشار بیانیه‌ای در این روز به پیشنهاد وزارت ارشاد اسلامی مبنی بر واگذاری مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کتابخانه‌های عمومی واکنش نشان داد.
– در این روز درخواست اعاده‌ی دادرسی کمال شریفی، زندانی سیاسی تبعیدی که چهاردهمین سال از دوران محکومیت خود را در زندان میناب سپری می‌کند، توسط دیوان عالی کشور رد شد.
– در این روز خبر رسید منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از جان‌باختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در زندان قزوین از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌اش منع شده است.
– در این روز خبر رسید به‌رغم گذشت نزدیک به ۴ ماه از زمان دستگیری، پرونده‌ی پیمان سکوتی، فعال اجتماعی گیلانی، به دادگاه ارجاع نشده و او کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی در زندان لاکان رشت به‌سر می‌برد.
– رضا مظاهری، زندانی سیاسی، با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.
سه‌شنبه ۲۲ شهریور
– سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن هشدار نسبت به دیوارکشی در اطراف گورستان خاوران، نوشت: «کشورهای فعال در شورای حقوق سازمان ملل باید از مقامات جمهوری اسلامی ایران بخواهند که به اختفای گورهای دسته‌جمعی قربانیان کشتار ۶۷ پایان دهند و بلافاصله یک سازوکار تحقیقاتی بین‌المللی در مورد اعدام فراقضایی و ناپدیدسازی قهری هزاران مخالف و دگراندیش سیاسی در جریان این کشتار، انجام دهند.»
– کانون نویسندگان ایران در این روز با انتشار خبری به خبر واگذاری کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور واکنش نشان داد و این اقدام را در راستای زدودن نام این نهاد از حافظه‌ی جمعی و در ادامه‌ی سیاست‌های چهل و چند ساله‌ی حاکمیت در راستای عقیم‌سازی آن دانست.
– در این روز دومین جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات عباس و محسن دریس، دو تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در زندان ماهشهر برگزار شد.
– همزمان با دومین سالگرد اعدام نوید افکاری در این روز، الهام و حبیب افکاری، خواهر و برادر او و فاطمه نامجو، همسر حبیب افکاری در مسیر شرکت در مراسم سالگرد، بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شدند.
– در این روز خبر رسید دادسرای قائمشهر علیرغم گذشت ۱۳ روز از زمان دستگیری نگار دارابی، سامیه قلی‌نژاد، بیتا حقیقی و بصیر صمیمی با درخواست تبدیل قرار بازداشت به وثیقه‌ی این شهروندان بهایی مخالفت کرده است.
– مادر بهنام موسیوند، فعال مدنی زندانی با انتشار ویدئویی اینترنتی در این روز با تشریح وضعیت وخیم سلامتی فرزندش برای بار دوم از سازمان‌های حقوق بشری برای نجات او کمک خواست.
– هفت تن از زندانیان سیاسی در زندان رجایی‌شهر کرج، با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این روز، افزایش اجرای احکام اعدام را محکوم کرده و با «خانواده‌های معترض و مضطرب زندانیان محکوم به اعدام» اعلام همبستگی کردند. سعید اقبالی، مطلب احمدیان، پیام شکیبا، حسن صادقی، نصرالله لشنی، سعید ماسوری و محمدعلی منصوری امضاکنندگان این نامه هستند.
– ۱۷ تن از کارگران آذرآب در این روز به دلیل اعتراضات صنفی خرداد ماه در این کارخانه، به پرداخت ۳ میلیون تومان جزای نقدی بدل از ۳ ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.
– قرار منع تعقیب ۱۹ تن از فعالان صنفی معلمان سقز در این روز توسط دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب سقز صادر شد و آن‌ها از اتهام‌های «اختلال در نظم عمومی»، «نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام» و «تجمع غیرقانونی» تبرئه شدند.
– در این روز خبر رسید در پی شکایت فرمانداری کرمان از هوشنگ غنی‌زاده، روزنامه‌نگار، به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» پرونده‌ای علیه او در دادگاه کیفری کرمان تشکیل شده است.
– در این روز خبر رسید که در پی اعتصاب غذا و حال نامساعد جسمی، سپیده قلیان به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شده است.
چهارشنبه ۲٣ شهریور
– در این روز خبر رسید نرگس محمدی در خصوص پرونده‌ای که در دوره‌ی حبس علیه او گشوده شده است به دادگاه انقلاب احضار شده و این فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین به دلیل عدم دسترسی به وکیل و عدم رعایت مواعد ابلاغ از رفتن به دادگاه امتناع کرده است.
– پروین محمدی، فعال کارگری در این روز در دادگاه انقلاب تهران محاکمه و موقتاً با قرار کفالت آزاد شد.
– بهنام موسیوند، فعال مدنی، که در اعتراض به انتقال خود از زندان اوین به یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر کرج از ۹ شهریور دست به اعتصاب غذا زده بود، با وعده‌ی مساعد مسئولان زندان در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
– در این روز خبر رسید راحله احمدی، فعال مدنی که واپسین روزهای حبس خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند، مورد تهاجم یک زندانی متهم به جرائم عمومی قرار گرفته است.
– در این روز علیرضا فرشی به‌رغم ناتمام ماندن مراحل درمان به زندان اوین منتقل شد. این فعال مدنی ترک آذربایجانی چندی پیش از زندان تهران بزرگ به مرخصی درمانی اعزام شده بود.
– در این روز خبر رسید به‌رغم صدور قرار وثیقه توسط شعبه سوم دادگاه کیفری یک مهاباد، دادستان شهرستان پیرانشهر با آزادی موقت سعدا خدیرزاده مخالفت کرده است.
– نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در این روز با انتشار نامه‌ای سرگشاده از اعمال «تبعیض‌‌های غیرمعمول علیه زنان» در زندان اوین خبر داد و نوشت: «برخلاف تمام بندهای مردان در زندان اوین، زنان فقط ١٠ دقیقه از شنبه تا چهارشنبه حق تلفن دارند و روزهای پنجشنبه و جمعه تلفن ممنوع است.»
– لیلا حسین‌زاده، فعال صنفی دانشجویی بازداشتی و زندانی سیاسی سابق طی یک تماس تلفنی با خانواده‌ی خود در این روز از انتقالش به زندان عادل‌آباد شیراز خبر داد. نزدیکان حسین‌زاده اعلام کرده‌اند: «وضعیت او که از بیماری خودایمنی رنج می‌برد وخیم شده، به طوری که دستگاه گوارش، مفاصل و چشم‌هایش درگیر شده‌ و نیاز اورژانسی به درمان تحت نظر پزشک متخصص دارد».
پنجشنبه ۲۴ شهریور
– مهسا امینی که همراه خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود، در این روز در ایستگاه متروی حقانی بازداشت شد. او در زمان بازداشت همراه برادرش بود. به گفته‌ی بستگان آن‌ها پس از اعتراض کیارش امینی، برادر مهسا، به این بازداشت، مأموران با گاز اشک‌آور مردم را پراکنده کردند. آن‌ها با اعلام اینکه مهسا «بعد از یک ساعت کلاس توجیهی و با امضای تعهد» رها می‌شود، او را به بازداشتگاه وزرا بردند و پس از دو ساعت جسم نیمه‌جانش را به بیمارستان کسری منتقل کردند. در نهایت این دختر ۲۲ ساله‌ی اهل سقز که با ضرب و جرح مأموران «گشت ارشاد» حاکمیت به کما رفته بود، جان خود را از دست داد. کانون نویسندگان ایران «ضمن دفاع از حق انتخاب پوشش، قتل مهسا (ژینا) امینی را محکوم» کرده و «خواهان توقف سرکوب نظام‌مند زنان» شد.
– در این روز خبر رسید کیوان مهتدی، نویسنده، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران که از ۱۹ اردیبهشت‌، به همراه آنیشا اسداللهی بازداشت شده بود، با گذشت بیش از چهار ماه از زمان دستگیری کماکان در بند ۴ عمومی زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.
مسئولین زندان به او گفته‌اند که قرار بازداشت او مجدداً تمدید شده و قرار وثیقه نیز برایش تعیین نمی‌شود.
– سپیده قلیان، فعال مدنی محبوس در زندان اوین با وعده مساعد مسئولین در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
– در این روز خبر رسید محمد شباهتی، فعال صنفی دانشجویی، در صفحه‌‌ی سامانه‌ی‌ جامع آموزش دانشگاه تهران با ایراد «نقص در مدارک» مواجه شده و از ثبت‌‌نام در ترم جدید و ادامه‌‌ی تحصیل محروم شده است.
– مریم زیرک، از اعضای کانون صنفی فرهنگیان قزوین با تودیع قرار در این روز و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قزوین آزاد شد.
– در این روز خبر رسید حکم جزای نقدی فاطمه بهمنی، فعال صنفی معلمان به دلیل اقدام به اعتراض خارج از فرصت زمانی قانونی در دادگاه انقلاب شازند تأیید شده است.
Ist möglicherweise ein Bild von Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here