کانون نویسندگان ایران kanoon nevisandegane iran آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۹ مهر تا ۶ آبان ۱۴۰۱)

0
22

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۹ مهر تا ۶ آبان ۱۴۰۱)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱
– جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه مازندران با انتشار بیانیه‌ای در این روز، دستگیری و شکنجه‌ی دانشجویان آزادی‌خواه این دانشگاه در روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ مهر را محکوم و اعلام کردند: «تا آزادی بی‌قید و شرط دانشجویان زندانی و دست کشیدن از ارعاب و تهدید دانشجویان به تحصن ادامه خواهیم داد».
– کانون نویسندگان ایران با انتشار گزارشی در این روز ضمن درج فهرستی از اسامی نویسندگان، شاعران و روزنامه‌نگاران که از آغاز آغاز جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران بازداشت شده و همچنان در بندند، از سرکوب بی‌وقفه‌ پس از اعتراضات به قتل مهسا امینی خبر داد. کانون در این خبر به اسامی نویسندگان و روزنامه‌نگاران بازداشتی اخیر از جمله هلیچى شاعر، نویسنده و مترجم عرب، بهروز یاسمی، شاعر و منتقد ادبی، ماندانا صادقی، روزنامه‌نگار، رضا محمدی، شاعر و نویسنده،
فرزانه یحیی‌آبادی، خبرنگار، سیدنوید سید‌علی‌اکبر، نویسنده، فرخنده آشوری، خبرنگار، نصیبه نامی، شاعر اشاره کرد و نیز از تداوم بازداشت آتفه چهارمحالیان، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران، امیرحسین بریمانی، نویسنده و روزنامه‌نگار، کرم‌الله سلیمانی، نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان تئاتر، مژگان کاوسی، مترجم و‌زندانی سیاسی سابق خبر داد.
– در این روز خبر رسید که در کنفرانس آموزش بین‌الملل برای منطقه‌ آسیا و اقیانوسیه، بیانیه‌ای در حمایت قاطع نمایندگان تشکل‌های معلمان آسیا و اقیانوسیه از معلمان، اتحادیه‌های صنفی و معترضین در ایران منتشر شده است.
– جمعی از شاعران و نویسندگان خارج از ایران با انتشار بیانیه‌ای با عوان «زن، زندگی، آزادی» در این روز، همبستگی خود را با مردم ایران اعلام کردند.
– جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن محکوم کردن اقدامات تهدیدآمیز و ارعاب دانشجویان، همدلی و همبستگی خود را با مردم معترض اعلام کردند.
– اعتراضات سراسری مردم ایران در این روز در شهرهای زاهدان، چابهار، شوشتر، تهران، کرج، تبریز، کرمانشاه، سنندج، مشهد، اصفهان، ماهشهر، دزفول و مهاباد ادامه داشت.
همچنین اخبار منتشر شده حاکی از بازداشت تعداد زیادی از شهروندان زاهدان و گشت‌زنی «یگان ویژه» و استقرار تک تیراندازهای حکومت بر بام ساختمان‌های این شهر است.
شنبه ۳۰ مهر
– در این روز دانشجویان دانشگاه‌های گیلان، تهران، پردیس مرکزی و پردیس شمال، دانشکده‌ی روانشناسی، امیرکبیر و شهید بهشتی تهران، هنر و معماری یزد، مازندران، جندی‌شاپور اهواز، علوم پزشکی تبریز، صنعتی شریف، دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده‌ی مدیریت دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه رازی کرمانشاه، یاسوج، علم و فرهنگ تهران، علوم پزشکی مشهد، مهاجر و هنر اصفهان و دانشکده دندانپزشکی مشهد تجمع کردند و شعارهای اعتراضی سر دادند.
– در این روز خانواده‌های بازداشت‌شدگان زندان اوین برای پیگیری وضعیت زندانیان مقابل زندان تجمع کردند، اما پاسخی از سوی مسئولین زندان دریافت نکردند.
همچنین تعدادی از خانواده‌های زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، با انتشار نامه‌ای سرگشاده از عدم «پیگیری جدی» و درمان زندانیان مجروح در آتش‌سوزی و ضرب و شتم این زندان خبر داده و عنوان کردند، با گذشت بیش از یک هفته «هیچکدام از مقامات رسمی پاسخگوی «این فاجعه نابخشودنی» نیستند».
– در این روز برخی شبکه‌های خبری جمهوری اسلامی فیلمی از اعترافات اجباری بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری در شهر‌های یاسوج و دهدشت پخش کردند. به گفته‌ی رسانه‌های حکومتی شهروندان حاضر در این فیلم به دست «سازمان اطلاعات سپاه پاسداران» دستگیر شده‌اند. در خبرها آمده است بازداشت‌شدگان در این شهرها تحت شدیدترین‌ فشارها و شکنجه‌ها قرار گرفته‌اند.
– در این روز خبر رسید صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان اوین از برقراری تماس تلفنی با خانواده خود محروم و کارت تلفن وی ضبط شده است.
– پیروز نامی، دبیر کانون صنفی فرهنگیان خوزستان، اسماعیل خدایاری، معلم زبان انگلیسی منطقه خرمدشت، غلامرضا اصغری، معلم بازنشسته‌ی ساکن استان اردبیل و امیدرضا مطهری‌نژاد، دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد، در این روز بازداشت شدند.
– بهناز امانی، نویسنده و مترجم و استاد زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه آزاد تهران که روز پنج‌شنبه ۲۸ مهر در خیابان دستگیر شده بود، طی تماس تلفنی با خانواده‌اش دراین روز خبر داد که در زندان قرچک ورامین در بازداشت است.
– فرشته تابانیان،‌ وکیل عباس دریس، کارگر ۴۱ ساله و از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در ماهشهر، در این روز از ابلاغ محکومیت او به اعدام با اتهام «محاربه» خبر داد.
– زینب همرنگ سید بگلو، معلم بازنشسته‌ی زندانی که از شهریور ۹۹ دوران محکومیت پنچ ساله‌ی خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کرد، در این روز از زندان اوین آزاد شد.
– در این روز حسین صادقی، برادر آرش صادقی، زندانی سیاسی، یک تصویر رادیولوژی از برادرش منتشر کرد که نشان می‌داد متاستاز سرطان به قفسه سینه و شانه او سرایت کرده است و باید هر یک ماه آزمایش مخصوصی انجام دهد. او افزود «جان آرش صادقی در خطر است».
– محمد خانی، دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبائی که شب ۲۳ مهرماه در زندان اوین مورد اصابت گلوله‌ی جنگی و ساچمه‌ای قرار گرفته بود، به ‌دلیل وخامت حال جسمانی‌اش در این روز با دست‌بند و پابند به بیمارستان طالقانی برده شد.
– در این روز خبر رسید آزاده دهقانی، مترجم و فیلمساز، روز پنجشنبه ۲۱ مهر در ارتباط با اعتراضات سراسری، به دست نیروهای امنیتی در خانه‌ی شخصی خود در تهران بازداشت شده است. نزدیکان این فیلمساز اعلام کرده‌اند که او به بند ۲۰۹ زندان اوین برده شده است.
– در این روز علاوه بر اعتراضات مردم در شهرهای اصفهان، تهران، اراک، بوکان، مهاباد، مشهد، سنندج، تبریز، دزفول، محمدشهر، بندرلنگه، بندرگنگ، بندرماهشهر، تنکابن، شیراز، میاندوآب و داراب، بازاریان و کسبه‌ی شهر‌های سقز، مریوان، بوکان، بانه، سنندج، ارومیه و گوهر‌دشت کرج در همراهی با جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران، دست به اعتصاب زدند.
-در این روز خبر رسید اداره‌ی ثبت احوال تبریز از صدور شناسنامه برای یک کودک با نام انتخابی «سادای» خودداری کرده است.
– حامی بهادری، شهروند بهائی ساکن تهران، روز شنبه ۳۰ مهر به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد. مأموران ضمن تفتیش خانه‌ی این شهروند، شماری از لوازم شخصی او و اعضای خانواده‌اش را ضبط ‌کردند و با خود برده‌اند.
یکشنبه ۱ آبان ۱۴۰۱
– اعتراضات دانشجویی در این روز در دانشکده‌ی هنر معماری دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد گوهر‌دشت، دانشگاه صنعتی شریف، پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد خمینی‌شهر، دانشگاه امیرکبیر تهران، دانشگاه آزاد رشت، دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دانشگاه دزفول و … ادامه داشت.
– شورای صنفی دانشجویان کشور، باانتشار اطلاعیه‌ای در این روز اعلام کرد نگین عبدالملکی، دانشجوی رشته‌ی مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی همدان و اهل قروه، روز ۲۰ مهر در سطح شهر همدان بر اثر ضربات باتوم دچار خونریزی شده و پس از بازگشت به خوابگاه جانش را از دست داده است.
– مدیریت دانشگاه صنعتی شریف با انتشار اطلاعیه‌ای در این روز ممنوعیت ورود تعدادی از دانشجویان به این دانشگاه را تأیید و اعلام کرد: «تعداد معدودی از دانشجویانی که در ارزیابی اولیه‌ی انجام شده در ایجاد فضای ناآرام در دانشگاه، نقش داشته‌اند جهت مصلحت دانشگاه و خودشان به صورت موقت از حضور در دانشگاه منع شده‌اند. همچنین رسیدگی به پرونده‌ی آنها در کمیته انضباطی در دستور قرار خواهد گرفت.»
– دراین روز خبر رسید آرش رمضانی، نویسنده، در مشهد بازداشت شده است.
– دراین روز خبر رسید امیرحسین آتش، شاعر، در مشهد بازداشت شده است.
– قوه‌ی قضائیه‌ی جمهوری اسلامی در این روز شماری از رسانه‌های خارج از کشور را تهدید به تشکیل پرونده‌ی قضایی کرد و اعلام کرد که «عوامل این شبکه‌ها باید به فهرست گروه‌ها و افراد تروریستی» اضافه شوند.
– در این روز خبر رسید آرمان مهرآوران، دانشجوی روانشناسی دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر، برای ارائه‌ی پاره‌ای از توضیحات به اداره اطلاعات این شهر احضار و پس از حضور در این اداره، بازداشت شده است. به گفته‌ی نزدیکان این دانشجو، او پس از بازداشت یک‌ بار به بیمارستان خلیج‌فارس منتقل و سپس به بازداشتگاه بازگردانده شده است و خانواده‌اش اطلاعی از وضعیت جسمی فرزندشان ندارند.
– در این روز خبر رسید نادر آسکانی، دانشجوی پرستاری و دبیر روابط عمومی شورای صنفی این دانشگاه، مریم هاشم‌زهی، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، محمد غلام‌زاده، دانشجوی دانشگاه تهران و محمد ملانوری دانشجوی دانشکده‌ی مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف نیز در این روز بازداشت شده‌اند.
– حسین کوشی، فعال کارگری ساکن تبریز که پیش‌تر با حکم غیابی دادگاه انقلاب تبریز به ۳ سال حبس محکوم شده بود، در این روز بدون ابلاغ قبلی برای تحمل دوران حبس در منزل شخصی خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.
– پیرو فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، معلمان در شهرهای سقز، مریوان، کامیاران، جوانرود، شیراز، سنندج، مهاباد، نیشابور، بندرانزلی، همدان، میاندورود، سروآباد و… از این روز در مدارس کل کشور اعلام تحصن کرده و از رفتن به کلاس‌ها خود‌داری کردند.
– شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در این روز از بازداشت محمد محمدزاده، دانش‌آموز ١۵ ساله‌ی پایه دهم تجربی دبیرستان انبیا در سقز خبر داد.
– در این روز خبر رسید رسول بداقی، معلم و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۴ سال و ۶ ماه و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال زندان، جعفر ابراهیمی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۴ سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال زندان و «محمد حبیبی» معلم و فعال صنفی معلمان کشور به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۳ سال و ۷ ماه و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس محکوم شده‌اند.
– شماری از هنرمندان تئاتر و سینما در اعتراض به برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران در شرایط کنونی و با توجه به اعتراضات گسترده مردمی در کشور، در این روز در مقابل خانه‌ی هنرمندان تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.
– خانواده‌ی زندانیان سیاسی در این روز نیز مقابل زندان اوین تجمع کردند و خواستار اطلاع‌رسانی درباره‌ی وضعیت فرزندان خود شدند. این تجمع مورد حمله‌ی نیروهای امنیتی حکومت قرار گرفت و خانواده‌ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
– برادر لیلا حسین‌زاده در این روز از تشدید بیماری و وخامت وضعیت جسمی خواهرش در زندان خبر داد. به گفته‌ی او، لیلا حسین‌زاده «طی تماس روز گذشته‌اش اعلام کرده که التهابات پوستی شدید دارد، چشم‌هایش تار شده، استخوان‌درد شدیدی را تجربه می‌کند و بیماریش رو به پیشرفت است».
– نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین، در این روز با انتشار یادداشتی فاجعه‌ی آتش‌سوزی زندان اوین را «هولناک» توصیف کرد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «آن شب همه ما شاهد بودیم که زندان بی‌شباهت به میدان جنگ نبود و نیروهای امنیتی و نظامی از زمین و بالای پشت بام‌ها، بندها را به محاصره گرفته بودند و زندانیان به شلیک گلوله تهدید می‌شدند و صدها گلوله شلیک شد.»
– گلاب آدینه، بازیگر و کارگردان تئاتر، با انتشار مطلبی در صفحه‌ی شخصی خود از تداوم بازداشت علی عموزاد خبر داد و نوشت: «علی عموزاد، مدیر صحنه عزیز ما در نمایش «بانوی محبوب من» نزدیک به چهل روز است که در بند است.»
– جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران در این روز در شهرهای گوناگون کشور، از جمله سردشت، تنکابن، بندرعباس، مشهد، تهران، کرج (باغستان)، سنندج، دیواندره، ارومیه و … ادامه داشت.
دوشنبه ۲ آبان
– در این روز دانشگاه‌های چمران (جندی‌شاپور) اهواز، دانشگاه آزاد تهران واحد غرب، صنعتی و علوم پزشکی همدان و زاهدان، دانشگاه زابل، دانشگاه‌های خواجه‌نصیر، صنعتی امیرکبیر، شریف، الزهرا و علوم پزشکی آزاد در تهران، فلاورجان و دانشگاه اصفهان، دانشگاه کاشان و دانشگاه مازندران، دانشگاە هنر تبریز، دانشگاه شهرکرد، دانشکده‌ی زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد، ‏دانشگاه آزاد دزفول و … صحنه‌ی اعتراضات دانشجویان بود.
– در این روز دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان در اعتراض به جان باختن نگین عبدالملکی، دانشجوی ۲۱ ساله‌ی این دانشگاه، بر اثر «ضربات باتوم به سر و جمجمه»، تجمع کردند.
– خدیجه مهدی‌پور، زندانی سیاسی محبوس در زندان ایلام در این روز به مرخصی درمانی اعزام شد.
– در این روز خبر رسید شقایق بهرامی و شایان غلامی، زوج بهائی ساکن کرمان، توسط نیروهای امنیتی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش افکار عمومی» بازداشت شده‌اند.
– در این روز ویدئوهایی از درگیری در هنرستان صدر تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. در خبرها آمده است اعترضات زمانی آغاز شده که مسئولان مدرسه قصد بازرسی بدنی دانش‌آموزان را داشته‌اند تا تلفن همراه آن‌ها را توقیف کنند. همچنین لوازم شخصی این دانش‌آموزان هم تفتیش شده تا اگر عکس رهبران حکومت را از صفحه‌ی نخست کتاب‌های‌شان پاره کرده‌اند، شناسایی شوند.
– صالحی، دادستان استان تهران در این روز از «صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست» برای ۳۱۵ نفر از شهروندان معترض بازداشتی خبر داده و افزود که چهار تن از آنان به «محاربه» متهم شده‌اند.
– انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی با انتشار بیانیه‌ای در این روز از تداوم بازداشت سه تن از عکاسان به نام‌های یلدا معیری، آریا جعفری و حسین اسماعیلی خبر داد و خواستار آزادی آنان شد.
– در این روز خبر رسید تهمینه حدادی، روزنامه‌نگار، نویسنده و تصویرگر به دلیل امضای بیانیه‌ای در حمایت از حقوق کودکان، از همکاری با مجلات رشد منع شده است.
– شقایق بهرامی و شایان غلامی، زوج بهائی ساکن کرمان، در این روز به دست مأموران امنیتی حکومت بازداشت و به اداره‌ی اطلاعات این شهر منتقل شدند. مأموران در زمان بازداشت اقدام به تفتیش خانه‌ی این شهروندان کرده‌اند.
– تحصن سراسری معلمان ایران در این روز نیز در شهرهای گوناگون کشور، از جمله دیواندره، مریوان، بانه، سقز، بندرانزلی، لاهیجان و اراک و… ادامه یافت.
سه‌شنبه ۳ آبان
– در این روز دانشجویان در دانشکده‌ی علوم اجتماعی علامه، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشکده‌ی ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تهران، دانشگاه الزهرا، شهید بهشتی و علم و صنعت تهران، دانشگاه قم، دانشگاه چمران اهواز، دانشگاه سراسری یزد، دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران، دانشگاه سوره، دانشگاه آزاد کرمان، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، هنرهای زیبای تهران، دانشگاه خوراسگان اصفهان، دانشگاه آزاد تهران واحد پونک، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه نوشیروانی و دانشگاه صنعتی بابل، دانشکده حقوق دانشگاه خوارزمی، دانشگاه دامغان، دانشگاه آزاد شبستر، دانشگاه سنندج، دانشگاه فنی حرفه‌ای دخترانه ۱۷شهریور کرج، دانشگاه صنعتی قوچان و … تجمعات اعتراضی خود را به اشکال گوناگون ادامه دادند.
– در این روز خبر رسید احمد شرفشاهی، استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی به دلیل پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی اخراج شده است.
– سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین واکنش خود به سرکوب معترضان در ایران، با انتشار بیانیه‌ای در این روز از جامعه جهانی خواست برای توقف این خونریزی و جلوگیری از ادامه‌ی کشتار معترضان در این کشور، با خیزش جهانی ایرانیان همراه شوند.
– سخنگوی قوه قضاییه در این روز با گفتن اینکه «برای برخی از بازیگران، ورزشکاران و روزنامه‌نگاران که بدون ارائه سند مسائلی را در جریان اعتراضات اخیر مطرح کردند، پرونده تشکیل شده»، مدعی شد: «عده‌ای از این افراد به استناد دلایل موجود موازین قوانین احضار شده‌اند و از آنها سوال شده و حسب مورد بازداشت شدند.»
– در این روز خبر رسید محمود میرزایی، آهنگساز و رهبر ارکستر، «حدود دو هفته پیش» به دست نیروهای امنیتی بازداشت شده است. نزدیکان این آهنگساز در این رابطه گفته‌اند: «او هم اکنون در زندان تهران بزرگ است و علیرغم وعده مسئولان مبنی بر آزادی به قید وثیقه هنوز آزاد نشده است.»
– در این روز خبر رسید نادر آسکانی، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و یاسمن سعیدی دانش‌آموز ١۶ ساله‌ی اهل زاهدان به دست مأموران امنیتی حکومت بازداشت ‌به مکان نامعلومی برده شده‌اند.
– امین حیدریان، شهروند معترض بازداشتی محبوس در زندان یاسوج، در این روز در پی وخامت وضعیت جسمانی‌اش به بیمارستان شهید جلیل این شهر اعزام شد. نزدیکان او در این رابطه گفته‌اند که او «روز دوشنبه ۲ آبان در زندان دچار تشنج شده و به زمین می‌افتد و شانه چپ او دچار دررفتگی و آسیب‌دیدگی می‌شود، مسئولان زندان او را ۲۴ ساعت بدون رسیدگی درمانی در زندان نگه داشته و به خانواده او هیچ اطلاعی ندادند».
– پلیس فتا فرماندهی استان البرز، در این روز از بازداشت گرداننده‌ی یک صفحه‌ی اینستاگرامی بدون ذکر نام و هویت فرد مذکور، در شهر جدید مهستان به دلیل آنچه «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» عنوان شده، خبر داد.
– در این روز رئیس کل دادگستری استان خوزستان از صدور کیفرخواست برای پرونده‌ی ۲۱۳ تن از معترضان بازداشت‌شده در این استان خبر داد.
– محمدرضا فقیهی، وکیل دادگستری و مسعود قبادی، معلم بازداشتی ساکن شهرستان چرام در این روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
– در این روز میلاد سنایی، شهروند بهائی ساکن ساری، به دست مأموران امنیتی حکومت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران ضمن تفتیش خانه‌ی این شهروند، شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ‌ او را ضبط کرده و با خود برده‌اند.
– رضا نظری، هنرمند اهل شهرستان کامیاران، محسن ابولی‌نسب، دانشجوی خوابگاهی دانشگاه اصفهان رشته مکانیک و میلاد سنایی شهروند بهائی ساکن ساری، از جمله افرادی هستند که خبر بازداشت آن‌ها در این روز منتشر شده است.
– در این روز خبر رسید زندانبانان زندان وکیل‌آباد مشهد «به طور ناگهانی» به بند سیاسی زنان وارد شده، بند را تفتیش کرده‌ و برخی از وسایل شخصی زندانیان را با خود برده‌اند.
چهارشنبه ۴ آبان
– در این روز شماری از دانشجویان دانشکده‌ی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، مؤسسه‌ی آموزش عالی رسام کرج، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه سراسری گیلان، دانشگاه آزاد رشت، دانشگاه سمنان، موسسه‌ی آموزش عالی معماری و هنر پارس، دانشگاه مدنی تبریز، دانشگاه آزاد واحد مرکزی و واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه علم و فرهنگ و دانشگاه الزهرا تهران، دانشکده فنی و حرفه‌ای شریعتی، دانشگاه سراسری تبریز، دانشگاه سوره تهران، دانشگاه سراسری بوعلی سینا همدان، دانشگاه هنر و دانشگاه آزاد خوراسگان اصفهان، دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد ورامین و پیشوا، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، دانشگاه ملایر، دانشگاه نوشیروانی بابل و … در دانشگاه‌های خود دست به اعتراض و تحصن زدند.
این تجمعات در مواردی با سرکوب نیروهای امنیتی و حراست دانشگاه‌ها مواجه شد. از جمله در جریان تجمع دانشجویان دانشگاه تهران، نیروهای یگان ویژه به داخل کوی پسران تیراندازی کردند و شیشه‌های خوابگاه را شکستند؛ همچنین نیرو‌های امنیتی پس از ورود به دانشگاه سنندج به دانشجویان گلوله‌های پینت‌بال و ساچمه‌ای شلیک کردند و خبر رسید دست کم ۱۲ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و ۲۵ دانشجوی دانشگاه نوشیروانی بابل در این روز همراه با ضرب و جرح بازداشت شده‌اند.
– حسام پیرسته، شاعر و دانشجوی دانشگاه تهران، در ساری، سهیل محمدی، دانشجوی دانشگاه آزاد رشت، ضحی عبدی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ناتان مسیح و محمدرضا طالبی دانشجویان دانشگاه هنر و معماری پارس، لیلی کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز، فاطمه الفی و سید امیر رشیدی زوج ساکن تبریز، امیرحسین ابولفتحی، دانشجوی مهندسی عمران و آرمین کریمی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران واحد پونک؛ علی غیاثی‌پور، امیرمحمد میرجلیلی، حمیدرضا صفری و آرش ودودفام، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امیرحسین مشکینی دانشجوی دانشگاه تهران، عماد قویدل، خواننده ی موسیقی رپ اجتماعی در رشت، مینا جندقی، عضو سابق هیئت‌ مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، ‏رئوفه میرباقری، فعال حقوق زنان در تنکابن و مریم پایاب، فعال مدنی ساکن بهبهان، از جمله افرادی بودند که اسامی آن‌ها به عنوان بازداشت‌شدگان در این روز منتشر شد.
– در این روز خبر رسید بهاره هدایت، زندانی سیاسی سابق با پایان مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شده و همزمان ندا ناجی، فعال کارگری با تودیع قرار وثیقه از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شده است.
– صفا ملکی، دبیر شیمی شاغل در دبیرستان امام علی بندرانزلی، در این روز هنگام خروج از منزل برای رفتن به مدرسه توسط افراد لباس شخصی با ضرب و جرح بازداشت شد.
– توران کبیری، مادر کاوه و یاشار دارالشفا، بازداشت‌شدگان محبوس در بند ۸ اوین، با انتشار ویدئویی در این روز اعلام کرد که بر اساس مشاهدات فرزندانش، آن‌چه شنبه شب ۲۳ مهرماه در زندان اوین روی داده است، مختص یک یا دو بند این زندان نبوده و «فاجعه‌ای انسانی» بوده است.
– جاوید رحمان، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، با ارائه‌ی گزارشی از اعتراضات چهل روز گذشته‌ی مردم ایران به مجمع عمومی سازمان ملل در این روز اعلام کرد: «مقامات جمهوری اسلامی همانطور که پیشبینی می‌شد، با سرکوب سبعانه تظاهرات آرام و همچنین قطع اینترنت و سرکوب آزادی بیان و تشکل‌های مردم به اعتراضات پاسخ داده‌اند».
– مراسم چهلم مهسا (ژینا) امینی در این روز به‌رغم تدابیر شدید امنیتی در گورستان آیچی سقز برگزار شد. به‌رغم آن‌که راه‌‌های اصلی سقز و مسیر‌های منتهی به این گورستان به دستان مأموران امنیتی حکومت مسدود شده بود، ده‌ها هزار تن از مردم با پای پیاده از کوره‌راه‌ها خود را به مزار مهسا امینی رساندند.
– مادر مهسا امینی هم‌زمان با چهلمین روز کشته‌شدن دخترش در یادداشتی در اینستاگرام از مردم برای گرامی‌ داشتن یاد دخترش سپاسگزاری کرد و نوشت: «دست تک‌تک شما عزیزان که معنای انسانیت را جاودانه ساختید می‌بوسیم و به دلگرمی بودن‌تان می‌مانیم تا بهاران روشن فردا.»
– وبسایت ن‌ بلاکس که محدودیت دسترسی به اینترنت در جهان را رصد می‌کند، از قطع اینترنت در استان کردستان همزمان با برگزاری مراسم چهلمین روز جان باختن مهسا امینی خبر داد.
– سعید اقبالی، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، با انتشار نامه‌ای در این روز نسبت به اعتراضات سراسری اخیر و سرکوب مردم معترض واکنش نشان داد و «قیام (انقلاب) قهرآمیز بر علیه جنایتکاران را تنها راه موفقیت» جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران دانست.
– در این روز خبر رسید پیروز نامی، دبیر صنفی فرهنگیان استان خوزستان که از ۳۰ مهر در بازداشت است، از لحظه‌ی بازداشت و پس از مواجه شدن با اتهامات واهی، در اعتصاب غذا به سر می‌برد.
– شماری از پزشکان در این روز مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع با سرکوب نیروی انتظامی و شلیک گلوله و گاز اشک‌آور همراه بود و دست‌کم ۱۵ پزشک بازداشت شدند.
در پی این سرکوب، رییس و قائم مقام این سازمان در اعتراض به «بی احترامی به پزشکان» از سمت خود استعفا دادند.
– در این روز رئیس کل دادگستری استان زنجان از صدور کیفرخواست برای ۱۱۹ تن از معترضان بازداشت شده در این استان خبر داد.
– رئوفه میرباقری، فعال حقوق زنان، در این روز به دست مأموران امنیتی حکومت در تنکابن بازداشت و به مکان نامعلومی برده شد.
– در این روز لیلی کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز، به دست مأموران امنیتی حکومت در خانه‌اش بازداشت و به بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. مأموران ضمن تفتیش خانه‌ی این شهروند، شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه و لپ تاپ او را ضبط کرده و با خود بردند.
– در این روز خبر رسید قریب به ۳۰ شهروند در جریان اعتراضات سراسری در شهرستان بهبهان بازداشت شده‌اند که دست کم ۵ تن از آن‌ها زیر ۱۸ سال سن داشته‌اند.
– عماد قویدل، خواننده، در این روز به دست نیروهای امنیتی حکومت در رشت بازداشت شد.
– اعتراضات آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران در این روز در شهرهای گوناگون کشور از جمله تهران، بروجرد، بانه، مهرشهر و گوهردشت کرج، گرگان، گوگ‌تپه مهاباد، بوکان، تنکابن، بروجرد، بروجن، سنندج، ارومیه، اراک، اندیمشک، همدان، ایلام، کامیاران، قروه، کرمانشاه، مشهد، آمل، رشت، اصفهان، لاهیجان، شهریار، قزوین، قصرشیرین سیاهکل، بهبهان و … ادامه داشت. این اعتراضات با سرکوب شدید و تیراندازی نیروهای نظامی همراه بود.
پنج‌شنبه ۵ آیان
– در این روز شماری از دانشجویان موسسه‌ی آموزش عالی معماری و هنر پارس تهران، دانشگاه لنگرود، دانشگاه آزاد واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد شرق تهران، دانشگاه سبزوار، دانشجویان دانشگاه آزاد کرج، دانشگاه شهاب دانش قم، دانشگاه امیرکبیر و … تجمعات اعتراضی برگزار کردند و دانشجویان دانشگاه شهرکرد همزمان با برگزاری مراسم چهلمین روز به قتل رسیدن نیکا شاکرمی، با سر دادن شعارهایی اعتراضی در محوطه این دانشگاه، دست به تجمع اعتراضی زدند.
– یگانه غلامحسین‌زاده، دانشجوی دانشگاه باهنر کرمان، کیانا شاه‌آبادی و فریناسادات موسوی، دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در این روز بازداشت شدند.
– مراسم چهلمین روز قتل نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله‌‌، در این روز و با حضور گسترده‌ی مردم و سردادن شعارهایی اعتراضی، در آرامستان روستای حیات‌الغیب خرم‌آباد برگزار شد.
ویدیو‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که مأموران امنیتی حکومت با تیراندازی و پرتاب گاز اشک‌آور به مردم حاضر در این مراسم حمله کرده‌اند.
– سازمان عفو بین‌الملل با انتشار گزارشی در این روز خبر داد: «در جریان اعتراضاتی که در روز چهارشنبه به مناسبت چهلم مهسا امینی و روز پنجشنبه به مناسبت چهلم نیکا شاکرمی در سقز، لرستان و دیگر شهرهای ایران بر پا شد، دست کم ۸ شهروند معترض کشته شدند».
– دبیرخانه‌ی جایزه‌ی شعر شاملو با انتشار بیانیه‌ای در این روز اعلام کرد که «روند برگزاری هشتمین دوره‌ی این رقابت ادبی با توجه به رخدادهای دو ماهه‌ی اخیر موقتاً متوقف شده است».
– مهدی حمیدی شفیق، فعال مدنی که اواخر شهریور در جریان اعتراضات مردمی در تبریز بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی در این روز به شیوه موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان تبریز آزاد شد.
– جمعی از پزشکان مهباد با تجمع در بیمارستان این شهر در این روز با اعلام حمایت از مطالبات اعضای نظام پزشکی تهران، خواستار آن شدند که امکان رسیدگی و درمان برای تمام مجروحان اعتراضات اخیر فراهم آید و دخالت‌های فراپزشکی و سیاسی در این زمینه متوقف شود.
همچنین شماری از پزشکان معترض در میدان برج اصفهان، نیز در این روز دست به تجمع اعتراضی زدند.
– در این روز خبر رسید مینا جندقی، عضو سابق هیئت‌ مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، شرارە ویسی، شهروند اهل دهگلان، یگانه غلامحسین‌‌زاده، دانشجوی دانشگاه «شهید باهنر» کرمان و همچنین مهدی فقیری، وحید شادمان، اسعد کریمی و اشکان شریفی در شهرهای قصرشیرین، بوکان و سنندج به دست مأموران امنیتی حکومت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.
– سایت ناظر بر وضعیت اینترنت، نت‌بلاکس، در این روز از اختلال شدید و قطع اینترنت در استان آذربایجان غربی خبر داد و نوشت که بیشترین اختلال در اینترنت مربوط به شهر مهاباد بوده و این اقدام همزمان با انتشار اخبار مربوط به تیراندازی مرگبار و تجمعات اعتراضی مردم رخ داده است.
– اعتراضات خیابانی جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران در این روز نیز در شهرهای گوناگون کشور منجمله مهاباد، تهران، کرج، بانه، بوکان، پیرانشهر، مریوان، کامیاران، کرمانشاه، خرم‌آباد، دهگلان، دیواندره، اصفهان، بابل، مشهد، اهواز، رشت، لاهیجان، میاندوآب، شوش دانیال، اندیمشک، شهریار، زنجان، بندرعباس و آبادان ادامه داشت.
Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person, außen und Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here