آزادی بیان در هفتهای که گذشت
(۲۴ آذر تا ۱ دی ۱۴۰۲)
* بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همهی عرصههای حیات فردی و اجتماعی بیهیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچکس را نمیتوان از آن محروم کرد.
جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲
ــ وبسایت «اسپیدتست»، که سرعت و کیفیت اینترنت در جهان را میسنجد، اعلام کرد سرعت اینترنت ثابت در ایران در ماه گذشتهی میلادی بیش از یک مگابایت کاهش پیدا کرده است.
ــ مقامهای دولت چین بهرغم انتخابشدن فیلم «بیپایان» ساختهی نادر ساعیور برای نمایش در بخش مسابقه جشنوارهی هاینان، مانع از حضور آن شدند.
ــ حسین واحدی، بازرس انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی، که پیشتر به اتهام«تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، در پروندهای دیگر در دادگاه انقلاب بجنورد به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به یک سال حبس محکوم شد.
شنبه ۲۵ آذر
ــ اشکان فهیم، نویسنده و فعال فرهنگی، به اتهام «اجتماع و تبانی» در دادگاه انقلاب مهاباد به ۴۵ ماه حبس و مجازات تکمیلیِ ۲ سال تبعید محکوم شد.
ــ بهادر هادیزاده، عکاس، که از ۲۷ شهریور در بازداشت بود، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
ــ سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی و فعال حقوق کودک، در دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری (با احتساب ایام بازداشت) محکوم شد.
ــ مطهره گونهای و مهدی هادیزاده، دو عضو پیشین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران (دبیر سیاسی و دبیر رسانه)، از تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلیق و به اردبیل تبعید شدند؛ کیان بنیهاشمی، قائممقام پیشین همین انجمن دانشجویی به ۲ نیمسال محرومیت از تحصیل محکوم شد.
یکشنبه ۲۶ آذر
ــ نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، به دلیل فعالیتهای اخیرش در زندان پس از دریافت جایزهی نوبل صلح، به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.
ــ مهدی رحمانیان، مدیر مسئول یکی از روزنامههای تهران، به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» در دادگاه جرائم سیاسی و مطبوعاتی مجرم شناخته شد.
دوشنبه ۲۷ آذر
ــ مژگان کاووسی، نویسنده و پژوهشگر، پس از احضار به شعبهی اجرای احکام کیفری تنکابن برای اجرای حکم ۳۹ ماه حبس بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شد.
ــ نیروهای امنیتی با یورش به منزل کیومرث امیری کلهجویی، نویسنده و روزنامهنگار اهل کرمانشاه، بدون ارائهی حکم قضایی خانه را تفتیش کرده و برخی وسایل شخصی از جمله دستنوشتههای او را ضبط کردند.
ــ عبدالرزاق امیری، دبیر ادبیات، در شیراز با حکم دادگاه انقلاب محکوم به حبس خانگی با پابند الکترونیکی است.
سهشنبه ۲۸ آذر
ــ سیدهادی کساییزاده مهابادی، روزنامهنگار، در تهران بازداشت شد. از علت بازداشت او اطلاعی در دست نیست.
ــ سارا معصومی، روزنامهنگار، به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» که مصداق آن انتشار توئیتی درباره آرمیتا گراوند (دانشآموز کشتهشده در متروی تهران) است در دادگاه انقلاب تهران به ۶ ماه حبس و ۲ سال ممنوعیت از روزنامهنگاری محکوم شد.
ــ خشایار سفیدی، دانشجوی دانشگاه هنر تهران، که پیشتر پس از انتشار دو تکنوازی سهتار در سوگ کیان پیرفلک و آرمیتا گراوند به اتهام «ایجاد اختلال، وقفه در نظم خوابگاه یا دانشگاه» به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود، به دلیل مخالفت مسئولان دانشگاه با درخواست افزایش سنوات او، از دانشگاه اخراج شد.
ــ آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی محبوس در زندان تبریز، در دادگاه انقلاب آذرشهر به ۲۲ ماه و هفده روز حبس محکوم شد.
چهارشنبه ۲۹ آذر
ــ انجمن قلم امریکا (پن) و بیش از ۳۰ جشنوارهی بینالمللی و شخصیت سینمایی با انتشار نامهای، ضمن درخواست پایان دادن به آزار و شکنجهی بیامان فیلمسازان، نویسندگان، هنرمندان، موسیقیدانان و همهی آنها که با شجاعت آرزوها و انسانیت و رویاهای مردم ایران را بیان میکنند، خواهان لغو ممنوعالخروجی بهتاش صناعیها (مستندساز) و مریم مقدم (فیلمنامهنویس و کارگردان) شدند.
ــ حکم یک سال حبس تعزیریِ قربان بهزادیاننژاد و عبدالله مؤمنی، فعالان سیاسی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دلیل شرکت در نشست مجازیِ «گفتوگو برای نجات ایران» در دادگاه تجدید نظر تهران تأیید شد.
ــ رئیس بازرسی تأمین اجتماعی استان بوشهر خواستار جمعآوری و امحای یک هفتهنامهی جنوبی به دلیل «زاویهدار بودن آن با دولت» شد.
پنجشنبه ۳۰ آذر
ــ
Alle Reaktionen:
۱۰