کانون نویسندگان ایران kanoon nevisandegane iran گزارش آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۵ تا ۲۲ دی ۱۴۰۲

0
8
گزارش
آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت
(۱۵ تا ۲۲ دی ۱۴۰۲)
* بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی‌هیچ حصر و استثنا حقِ همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد.
جمعه ۱۵ دی ۱۴۰۲
ــ انجمن قلم امریکا (پِن) با محکوم کردن حکم صادرشده‌ی اخیر برای توماج صالحی اعلام کرد که این اقدام «بخشی از سرکوب گسترده‌تر و نگران‌کننده‌ی حق اساسی آزادی بیان در ایران است».
شنبه ۱۶ دی
– پیروز نامی، نویسنده و عضو کانون صنفی معلمان خوزستان، به اتهام‌های «نشر اکاذیب»، «اجتماع و تبانی»، «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در دسته یا جمعیت‌های داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور» در دادگاه انقلاب اهواز محاکمه شد.
یکشنبه ۱۷ دی
ــ سروناز احمدی، مترجم و فعال حقوق کودک، که در زندان اوین محبوس است از حق ملاقات، تماس تلفنی، دریافت کتاب و اجازه‌ی ترجمه محروم شد.
ــ نیروهای امنیتی مانع شدند که پیکر منصور کریمیان، فیلم‌سازی که در بمباران مناطق کردنشین توسط دولت ترکیه کشته شد، برای خاک‌سپاری به زادگاهش سنندج منتقل شود.
ــ مهدی سعادتی (دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی صدوقی،، امیر راه‌پیکر (دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان)، سورنا علی‌پور (دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان) و شاهین غفوری (استاد دانشگاه آزاد قروه) به اتهام‌های «نشر اکاذیب» و «توهین به کشته شدگان انفجار کرمان در فضای مجازی» بازداشت شدند.
ــ فواد فتحی، فعال کارگری محبوس در زندان اوین، به دلیل عفونت در ناحیه‌ی گوش به بیمارستان طالقانی تهران انتقال یافت.
دوشنبه ۱۸ دی
ــ کانون نویسندگان ایران خبر داد که مراسم بزرگداشت بکتاش آبتین، شاعر و مستندساز زندانی که به دلیل عدم‌ دسترسی به خدمات مناسب درمانی و تعلل عامدانه‌ی مسئولان در اعزام به‌موقع او به بیمارستان جان خود را از دست داد، با فشار مأموران امنیتی‌ ناتمام ماند.
ــ شورش ابوبکری (شوره‌سوار)، هنرمند و خواننده، در سردشت با خشونت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی او اطلاعی در دست نیست.
ــ محمد صادقی، بازیگر تئاتر و تلویزیون، برای اجرای حکم حبس احضار شد.
ــ فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) با انتشار بیانیه‌ای اقدامات تنبیهی در مورد سه روزنگامه‌نگار محبوس در زندان اوین ـ الهه محمدی، نیلوفر حامدی و نسیم سلطان‌بیگی ـ را محکوم کرد و خواستار آزادی همه‌ی روزنامه‌نگاران دربند شد.
ــ مهدی رحمانیان (مدیر مسئول یک روزنامه) به اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» و رضا استادی وهب (مدیر مسئول یک پایگاه تحلیلی سینمایی) به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» در دادگاه جرائم سیاسی و مطبوعاتی محاکمه و مجرم شناخته شدند.
ــ احمد پیروزنیا، دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس، با حکم بدوی کمیته‌ی انضباطی دانشگاه به تعلیق آموزشی به مدت ۶ ماه، محرومیت دائم از خوابگاه و غذا و دیگر خدمات رفاهی محکوم شد.
سه شنبه ۱۹ دی
ــ ‎مهدی یراحی، خواننده‌ی معترض، در دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال و ٨ ماه حبس تعزیری و ٧۴ ضربه شلاق محکوم شد.
ــ محمدپرهام وردل، فعال مدنی و حوزه تئاتر، در دادگاه انقلاب کرج بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت» به ۵ سال و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد.
ــ محمد شباهتی، دانشجوی دانشگاه تهران، که سال گذشته پس از ۲۳ روز بازداشت غیرقانونی به قید وثیقه آزاد شده بود، بار دیگر بازداشت شد. از نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت او اطلاعی در دست نیست.
ــ علی حاجی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان آذربایجان شرقی، به‌ دلیل انتشار مطلبی انتقادی در فضای مجازی با عنوان «همه‌ی مردم ایران را بازداشت کنید» به ۶ ماه انفصال از خدمت محکوم شد.
ــ طاهره نقی‌ئی، دبیرکل سازمان معلمان ایران، برای اجرای حکم حبس احضار شد.
چهارشنبه ۲۰ دی
ــ خسرو آذربیگ، نوازنده و مستند‌ساز (و دوچرخه‌سوار جهانگرد)، به دلیل نوازندگی در یکی از ایستگاه‌های مترو تهران بازداشت و ساعاتی بعد آزاد شد.
ــ عزیز قاسم‌زاده، معلم زندانی که در مرخصی درمانی به سر می‌برد، در پی مخالفت با ادامه‌ی مرخصی درمانی او، با دستبند به زندان لاکان رشت منتقل شد.
ــ محمد حبیبی، فعال صنفی فرهنگیان، بار دیگر به اتهام «اجتماع و تبانی» که مصداق آن انتشار توئیت‌هایی در خصوص اعتراض به مسمومیت دانش‌آموزان مدارس و دفاع از حقوق آنان است، در دادگاه انقلاب شهریار کرج محاکمه شد.
ــ فاطمه سوقندی، معلم در نیشابور که پیش‌تر در دادگاه انقلاب به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای او پرونده‌ی قضایی گشوده بودند، به حکم هسته‌ی گزینش وزارت آموزش و پرورش به انفصال از خدمت محکوم شد.
ــ نیلوفرسادات هاشمیان، وکیل دادگستری در سمنان، به دلیل اظهار نظر در خصوص حوادث کرمان بازداشت شد.
ــ ایمان سلیمانی، وکیل دادگستری، که سابقه‌ی وکالت زندانیان سیاسی و عقیدتی را دارد به دادسرای بندر ماهشهر احضار شد.
پنجشنبه ۲۱ دی
ــ انجمن قلم امریکا (پن) صدور حکم زندان و شلاق برای مهدی یراحی را محکوم کرد.
Ist möglicherweise ein Bild von 3 Personen und Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here