بیانیه انجمن جهانی قلم/هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد، تحریم تسلیحاتی اعمال کنید و همین حالا به نسل کشی پایان دهید

0
5

هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد، تحریم تسلیحاتی اعمال کنید و همین حالا به نسل کشی پایان دهید

بیانیه فلسطین-اسرائیل ۲۰۲۵

۲ ژوئن

نوشته شده توسط انجمن جهانی قلم

«نسل‌کشی، نهایی ترین شکل خاموش سازی است. آرمان انسانیت واحد که در صلح و برابری زندگی کند، در قلب ماموریت انجمن جهانی قلم قرار دارد. رهبران جهان باید بی درنگ و بدون هیچ ابهامی به فاجعه ی نسل‌کشی جاری در غزه واکنش نشان دهند. کوتاهی در انجام وظیفه برای جلوگیری از نسل‌کشی و پاسخگو قرار دادن عاملان آن، لکه ننگی اخلاقی بر پیشانی بشریت است. ما باید اکنون برای محافظت از جان فلسطینیان و توقف تأمین سلاح‌هایی که به عمد برای نابودی آنها استفاده می‌شود، اقدام کنیم.» جرمن روخاس، رئیس کمیته نویسندگان انجمن قلم برای صلح.

۲ ژوئن ۲۰۲۵: انجمن جهانی قلم خواستار تحریم فوری تسلیحاتی برای همه طرف‌های درگیر، و به ویژه ممنوعیت صادرات تمام سلاح‌های مورد استفاده دولت اسرائیل در هدف قرار دادن مداوم و عمدی غیرنظامیان فلسطینی در سراسر سرزمین اشغالی فلسطین – غزه، کرانه باختری و اورشلیم شرقی – شد. ما از شکست پی در پیِ جامعه ی بین‌المللی در متوقف کردن نسل‌کشی مداوم علیه فلسطینیان در غزه، در حالی که اسرائیل محاصره‌ای غیرانسانی را بر کل جمعیت اعمال می‌کند، از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند و به طور معمول روزانه غیرنظامیان را می‌کشد، خشمگین هستیم.

انجمن جهانی قلم (PEN International) درخواست‌های خود را برای موردهای زیر تکرار می‌کند: آتش‌بس فوری و دائمی؛ دسترسی نامحدود به کمک‌های بشردوستانه در غزه؛ آزادی همه گروگان‌ها و فلسطینی‌هایی که خودسرانه بازداشت‌شده اند؛ و پایان دادن به اشغال فلسطین توسط اسرائیل، از جمله سازو کارهای  جداسازی نژادی و آپارتاید اعمال‌شده در آنجا.

انجمن جهانی قلم شهادت‌های تکان‌دهندۀ نویسندگان فلسطینی در سراسر سرزمین‌های اشغالی فلسطین را گردآوری کرده است؛ همگی بر وجود شواهد فزاینده‌ای دلالت می‌کنند که نشان می‌دهد اسرائیل به‌گونه‌ای هماهنگ و نظام‌مند در پی محو مردم فلسطین و میراث فرهنگی آنان، به‌ویژه در غزه، است.

جمن جهانی قلم، همسو با سازمان ملل، حقوقدانان، سازمان‌های خواهر در حوزه حقوق بشر و پژوهشگرانِ نسل‌کشی، تأکید می‌کند که در غزه نسل‌کشی علیه فلسطینیان در حال وقوع است؛ این امر از طریق کشتار گسترده و بی‌تفکیک و نیز تبدیل کمک‌های بشردوستانه ــ همچون غذا و دارو ــ به ابزاری برای جنگ صورت می‌گیرد.

نسل‌کشی جاری در غزه، مرگبارترین دوره برای نویسندگان از زمان جنگ جهانی دوم را رقم زده است. بمباران بی‌وقفۀ اسرائیل باعث مرگ گسترده، نابودی نظام‌مند زیرساخت‌های حیاتی ــ از جمله بیمارستان‌ها، مدارس، کتابخانه‌ها، کتاب‌فروشی‌ها، شبکه‌های آب و برق و ارتباطات ــ و آوارگی اجباری جمعیت، از جمله نویسندگان، دانشگاهیان، هنرمندان و کنشگران فرهنگی شده است

در هجده ماه گذشته دست‌کم ۲۳ نویسندۀ فلسطینی (به‌جز هنرمندان و کنشگران فرهنگی) بر اثر بمباران‌های اسرائیل کشته شده‌اند. در همین بازه، اسرائیل مسئول مرگ دست‌کم ۱۷۳ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای فلسطینی نیز بوده است. حمله مداوم به فرهنگ فلسطین ــ از جمله اماکن میراثی، نویسندگان و خبرنگاران ــ راهبردی عمدی برای خاموش‌کردن و محو ملت فلسطین است.

نویسندگان غزه به انجمن جهانی قلم گزارش داده‌اند که بخش بزرگی از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس غزه، از فضاهای مستقل فرهنگی و کتابخانه‌های شخصی تا آثار ادبی بومی، پس از سال‌ها تلاش زیر محدودیت‌های شدید، به‌طور برگشت‌ناپذیر نابود شده است. یونسکو تا ۲۷ مه ۲۰۲۵، آسیب به ۱۱۰ اثر فرهنگی در غزه را از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون تأیید کرده است؛ این فهرست شامل اماکن مذهبی، بناهای تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های باستانی است.

شهادت‌های نویسندگان همچنین دشواری‌های روزمره آنان را در سایۀ تهدید مستمرِ جانی شرح می‌دهد: عملیات بی‌امان نظامی اسرائیل، بمباران بی‌هدف «مناطق امن» با مهمات پرقدرت، گلوله‌های عمل‌نکرده، تک‌تیراندازهایی که غیرنظامیان را هدف می‌گیرند و تداوم محدودیت یا ممنوعیت دل‌بخواه در ورود کمک‌های بشردوستانه؛ همگی واقعیتی تلخ و روزانه‌اند. همۀ نویسندگانی که با انجمن جهانی قلم گفتگو کرده‌اند به‌روشنی گفته‌اند: «در غزه هیچ جای امنی وجود ندارد.»

ر سپتامبر ۲۰۲۴، در نودمین کنگرۀ سالانۀ خود، انجمن جهانی قلم قطعنامه‌ای مهم تصویب کرد که افزایش نگران‌کننده قتل‌های هدفمند، بازداشت‌های خودسرانه و محدودیت دسترسی به اطلاعات در فلسطین و اسرائیل پس از رویدادهای ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را محکوم می‌کند و مسئولیت اصلی این نقض‌ها را متوجه مقامات اسرائیل می‌داند. مجمع نمایندگان همچنین از جامعۀ جهانی خواست تا تحقیقات سریع، مستقل و شفاف دربارۀ قتل نویسندگان و خبرنگاران را حمایت کند و برای پایان‌دادن به اشغال اسرائیل بر فلسطین مطابق با حقوق بین‌الملل اقدام نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here