کانون نویسندگان ایران: آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۱ تا ۱۸ تیر ۱۴۰۰)

0
8

 

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۱ تا ۱۸ تیر ۱۴۰۰)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۱۱ تیر ۱۴۰۰
– در این روز خبر رسید که پرونده‌ی محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل دادگستری، به دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع داده شده است. او پیشتر به دلیل مصاحبه‌ در مورد قتل موکلش علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی در زندان تهران بزرگ، ‌با رسانه‌های داخلی و بازنشر آن توسط رسانه‌های فارسی زبان خارج کشور، به ۳ ماه و ۵ روز حبس تعزیری محکوم شده بود.
شنبه ۱۲ تیر
– در این روز خبر رسید پریسا جهانفکریان، قهرمان وزنه‌برداری کشور، پس از کسب سهمیه‌ی المپیک به دلیل انتقاد از فدراسیون در صفحه‌ی شخصی خود در اینترنت، احضار و تهدید به محرومیت شد.
– جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات علی یونسی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر، برنده‌ی مدال نقره المپیاد نجوم کشوری سال ۹۵ و مدال طلای المپیاد نجوم سال ۹۶ و امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، برنده‌ی مدال نقره المپیاد نجوم کشوری، در این روز در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. این دو دانشجو از فروردین ۹۹ که توسط مأموران وزارت اطلاعات با ضرب و شتم بازداشت شدند، در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برند.
– اتحادیه‌ی سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن مخالفت با تصویب آئین‌نامه‌ی لایحه‌ی قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، که از جمله‌ی مفاد آن سلب حق صدور پروانه‌ی وکالت از این کانون و دادن آن به قوه‌ی قضائیه است را متعارض با استقلال کانون‌های وکلای دادگستری و ناقض حق دفاع شهروندان خواند.
– در این روز خبر رسید محمدحسین کروبی، به دلیل انتشار نامه‌ی پدرش مهدی کروبی در خصوص هواپیمای اوکراینی، در دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است.
– در این روز سینا کمالی، شهروند بهائی طی تماسی تلفنی با نزدیکانش ضمن اشاره به شرایط روحی نامناسبش، از انتقال خود از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان عادل‌آباد شیراز خبر داد.
یکشنبه ۱۳ تیر
– در این روز خبر رسید حکم بدوی محمد خانی، مترجم که پیشتر به ۴ سال حبس تعزیری، ۲ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی، ۶ ماه کار اجباری با کودکان «معلول ذهنی» و توقیف تمامی اموال شخصی ضبط شده به مدت دو سال محکوم شده بود، عیناً در دادگاه تجدیدنظر تأیید شده و بدون ابلاغ به وی، به اجرای احکام ارسال شده است.
– به دنبال اعتصابات گسترده‌ی کارگران در استان‌های مختلف کشور، ۴۴ وکیل دادگستری در ایران با انتشار بیانیه‌ای در این روز حمایت خود را از اعتصابات سراسری کارگران اعلام و این اقدام را «حمایت از حقوق بی‌پناهان» عنوان کردند.
– گلرخ ایرایی، فعال حقوق بشر تبعید شده به زندان آمل، با ارسال پیامی کوتاه از زندان در این روز، به نقض حقوق زنان زندانی در این زندان اعتراض کرده و به نشانه‌ی اعتراض از رفتن به سالن ملاقات و تماس تلفنی خودداری کرد.
– در این روز مدیر مسئول پایگاه خبر و اطلاعات روز، به اتهام «توهین به مقامات»، مدیرعامل پایگاه خبری نفت ما و خبرنگار این پایگاه و مدیر مسئول پایگاه خبری میز نفت، به اتهام «افترا» در دادگاه مطبوعات مجرم اما مستحق تخفیف شناخته شدند.
– پیام شکیبا که از خرداد ۱۴۰۰ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق فعالیت اینترنتی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود، پس از ۲۱ روز بازداشت در این روز با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
– در این روز تست کرونای امیرحسین مرادی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، مثبت اعلام شد. به گفته‌ی بابک پاک‌نیا، وکیل مدافع او، مرادی هم اکنون در بیمارستان به سر می‌برد.
دوشنبه ۱۴ تیر
– ناهید کمانگر، دانشجوی رشته‌ی زبان و ادبیات کُردی در دانشگاه کُردستان و دختر حسین کمانگر زندانی سیاسی کُرد که هم‌اکنون دوران محکومیت پانزده ساله‌ی خود را در زندان مرکزی سنندج سپری می‌کند، پس از احضار به ستاد خبری اداره‌ی اطلاعات در این روز، بازداشت و به بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شد.
– امان محمد خوجملی، روزنامه‌نگار ترکمن که هفته‌ی گذشته بازداشت شده بود، در این روز با تودیع قرار وثیقه از زندان گنبدکاووس آزاد شد.
– در این روز شورای تشکل‌های وکلای دادگستری ایران با انتشار بیانیه‌ای مفاد آیین‌نامه‌ی قوه قضائیه را غیر قابل اجرا و ناقض لایحه‌ی قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری عنوان کرد و قوه قضائیه را “فاقد هرگونه صلاحیتی در تنظیم و انتشار آیین‌نامه برای کانون‌های وکلا و ایضا وکیل دادگستری” دانست. در بخشی از این بیانیه آمده است “استقلال کانون‌های وکلا و وکیل دادگستری به عنوان بخشی از حقوق ملت طبق قانون اساسی، هرگز قابل معامله و توافق با هیچ مرجعی نمی‌باشد”.
– در این روز خبر رسید سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین که از داشتن کارت تلفن و حق تماس محروم شده است و صبا کردافشاری فعال مدنی محبوس در این زندان که از حق تماس تلفنی و ملاقات بین زندان با مادر خود، راحله احمدی محروم است، در اعتراض به محرومیت‌های خود در راهروی این زندان اقدام به تحصن کردند.
– در این روز خبر رسید که حکم اخراج کسری نوری، درویش گنابادی محبوس در زندان عادل‌آباد شیراز، از دانشگاه تهران لغو شد.
– در این روز سپیده فرهان فعال مدنی و از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ که از دی ۱۳۹۸ در بازداشت بوده، از زندان قرچک ورامین به مرخصی وصل به آزادی اعزام شد.
– سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه‌ای در این روز، سیدعلی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را در کنار افرادی چون ولادیمیر پوتین، کیم جونگ اون، شی جین پینگ و محمد بن‌سلمان از «دشمنان آزادی مطبوعات» و رهبرانی که در «خفه کردن صدای روزنامه‌نگاران» نقش‌آفرینند معرفی کرد.
سه‌شنبه ۱۵ تیر
– دادگاه تجدیدنظر استان تهران در این روز محکومیت ماهان جلال‌دوست به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و ضبط خودروی شخصی، تلفن همراه و کامپیوتر به نفع دولت را با لغو حکم ضبط خودروی شخصی عیناً تأیید کرد.
– در این روز خبر رسید آرزو رحیم‌خانی، استاد دانشگاه آزاد واحد شهرستان اندیمشک به همراه همسرش رامین بیرانوند، در منزل خود بازداشت شدند. نیروهای اطلاعات سپاه در زمان بازداشت اقدام به تفتیش منزل آن‌ها کرده و وسایل شخصی‌شان از جمله کامپیوتر و تلفن‌های همراه را ضبط کرده و با خود بردند.
– حجت‌الله رافعی، معلم اهل روستای فرارت، از توابع بخش مرکزی شهرستان شهریار استان تهران در این روز توسط مأموران اطلاعات سپاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
– در پی تودیع قرار وثیقه‌ی خیرالله حق‌جویان در این روز شش تن از فعالین مدنی «یارسان» که در حمایت از وی اعلام اعتصاب غذای دو روزه کرده بودند، به اعتصاب غذا پایان دادند.
– در این روز مجتبی دهلی زنوز، به دلیل مدیریت یک کانال تلگرامی توسط اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان مرند احضار شد و ساعاتی را تحت بازجویی قرار گرفت.
– در این روز تعدادی از سندیکاهای کارگری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای از اعتصاب کارگران صنعت نفت در ایران و مطالبات آنها، از جمله حق تجمع، اعتصاب و تشکل مستقل از دولت، حمایت کردند.
چهارشنبه ۱۶ تیر
– در این روز مری لاولور، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص وضعیت مدافعان حقوق بشر از عملکرد جمهوری اسلامی در محکوم کردن مدافعین حقوق بشر به حبس‌های طولانی مدت انتقاد کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا تمامی افرادی که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری بازداشت شده‌اند را آزاد کند. او همچنین از محرومیت‌های درمانی، انتقال به زندان‌های دور از محل زندگی خانواده و محدودیت در تماس تلفنی و ملاقات انتقاد کرد.
– خیرالله حق‌جویان از فعالین مدنی «یارسان»، که از ۷ تیر و در پی احضار به دادستانی شهرستان صحنه بازداشت و به دلیل عدم پذیرش اتهامات مطروحه از همان زمان در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد، با تودیع قرار وثیقه در این روز از زندان دیزل‌آباد کرمانشاه آزاد شد.
– سهیلا حجاب و صبا کردافشاری، در این روز پس از برقراری تماس صبا کردافشاری با مادرش راحله احمدی و با وعده‌ی مساعد مسئولان زندان قرچک ورامین، به تحصن خود پایان دادند.
– اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی معلمان، که روز پیش از این، بعد از تفهیم اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در دادسرای عمومی و انقلاب فیروزآباد بازداشت شده بود، با تودیع قرار کفالت در این روز آزاد شد.
– در این روز منزل زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی مورد بازرسی قرار گرفت و وسایل شخصی وی و خانواده‌اش از جمله کیس کامپیوتر، تلویزیون و تلفن‌های همراه آنان توقیف شد.
– مادر منوچهر بختیاری در این روز با انتشار ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که با گذشت هفتاد روز از زمان بازداشت فرزندش کماکان اطلاعی از وضعیت او ندارد و او در این مدت تماسی با خانواده نداشته است.
پنجشنبه ۱۷ تیر
– در این روز خبر رسید جلسه‌ی دادگاه رسیدگی مجدد به اتهامات امیرسالار داودی، وکیل دادگستری ۲۲ تیر برگزار خواهد شد. داودی به دلیل مدیریت یک کانال تلگرامی در اینترنت در خرداد ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳۰ سال حبس تعزیری و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شده بود.
– محمد نوری‌زاد، نویسنده، کارگردان و فعال مدنی محبوس در زندان اوین در این روز با تودیع قرار کفالت هشتصد میلیون تومانی به مرخصی استعلاجی اعزام شد.
– هاشم امینی، که ۲۷ خردادماه امسال توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در شهرستان بجستان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده بود، در این روز با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات گناباد استان خراسان رضوی آزاد شد.
– میلاد یزدان‌نژاد که ۲۴ خرداد توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه در این روز به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
– در پی انتشار کلیپ‌های انتقادی محمدرضا هاشمیان، پزشک بیمارستان مسیح دانشوری از قطعی برق، علی اکبر ولایتی، رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در نامه‌ای که در این روز منتشر شد، به او تذکر داد.
– دفتر جامعه‌ی جهانی بهائی در ژنو در این روز با انتشار بیانیه‌ای نسبت به احتمال افزایش سرکوب بهائیان در ایران ابراز نگرانی کرد.
Ist möglicherweise ein Bild von Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here