کانون نویسندگان ایران: آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۲ تا ۲۹ مرداد ۱۴۰۰)

0
9

Ist möglicherweise ein Cartoon von Text

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۲ تا ۲۹ مرداد ۱۴۰۰)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۲۲ مرداد ۱۴۰۰
– در این روز بیانیه‌ی جمعی از معلمان ایران در محکومیت شلاق زدن بر بدن معلم بازنشسته، جواد لعل محمدی منتشر شد.
– دو تن از فیلم‌سازان کشور جعفر پناهی و محمد رسول‌اوف، با انتشار توئیت‌هایی در این روز، رهبر جمهوری اسلامی را مسئول مرگ هزاران نفر در ایران به دلیل سوءمدیریت در بحران ناشی از بیماری کرونا خواندند.
– در این روز خبر رسید منزل مهتاب قلیزاده، خبرنگار ساکن تهران، در هفته‌ی گذشته توسط ماموران اطلاعات سپاه مورد بازرسی قرار گرفته است. مأموران در جریان این تفتیش برخی از لوازم شخصی قلیزاده از جمله تلفن همراه و لپ تاپ او را ضبط کرده‌اند و پس از آن وی در چند نوبت به دفتر یکی از نهادهای امنیتی احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته است.
شنبه ۲۳ مرداد
– در این روز خبر رسید وزارت ارشاد اسلامی به مدیران رسانه‌ها توصیه کرده است تا از به کار بردن عباراتی از قبیل «وحشی‌گری»، «جنایت» و کلمات مشابه در مورد طالبان، پرهیز کنند.
– همزمان با بحرانی شدن شرایط مراکز درمانی کشور، طبق دستور‌العملی که در این روز از سوی نهادهای امنیتی صادر شد، همراهان و بیماران تحت هیچ شرایطی حق ندارند با تلفن‌های همراه خود در بیمارستان‌ها عکسبرداری و فیلمبرداری کنند.
– کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار بیانیه‌‌ای با عنوان: «به نسل‌کشی مردم ایران با کرونا پایان دهید!» در این روز خواستار سرعت بیشتر در واکسیناسیون عمومی مردم ایران شد.
– ۷ وکیل دادگستری و فعال مدنی در این روز بازداشت شدند؛ آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، مهدی محمودیان، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، مریم افرافراز و لیلا حیدری توسط نیروهای امنیتی در دفتر «انجمن حمایت از حقوق شهروندی» در تهران بازداشت شدند.
– در این روز خبر رسید یونس صادقی، طی ابلاغیه‌ای به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان چرام استان کهگیلویه و بویراحمد احضار شده است.
– سهیلا حجاب، زندانی سیاسی، در این روز از زندان قرچک ورامین به برای ۷ روز به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.
– رضا مهرگان، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به انتقال به قرنطینه علیرغم نتیجه منفی تست کرونا، از این روز اعلام اعتصاب غذا کرد.
‏- در این روز صفدر تقی‌زاده، نویسنده و مترجم سرشناس و عضو قدیمی کانون نویسندگان ایران پس از یک دوره بیماری در آمریکا درگذشت.
یکشنبه ۲۴ مرداد
– اعضای کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز با انتشار نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضاییه در این روز ضمن محکوم کردن بازداشت جمعی از وکلای دادگستری و فعالان مدنی در تهران، خواستار آزادی فوری همه‌ی بازداشت‌شدگان و برخورد قاطع با عاملان بازداشت این شهروندان شدند.
– در این روز خبر رسید لیلا حیدری، وکیل دادگستری که روز شنبه ۲۳ مرداد به همراه تعدادی دیگر از وکلای دادگستری و فعالین مدنی در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شده بود، شب گذشته آزاد شده است.
– خالد کریم‌‌نیا، توسط دادگاه انقلاب سقز در این روز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
– در این روز خبر رسید که طی روزهای گذشته حکم محکومیت سمکو معروفی، متهم سیاسی اهل شهرستان بوکان، توسط دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی عینا تایید شده است. او در اردیبهشت ماه سال جاری به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود.
– در این روز ارس امیری، دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون و کارمند سابق دفتر شورای فرهنگی بریتانیا، پس از گذرنان نزدیک به ۳ سال از دوران محکومیت ده ساله‌ی خود، آزاد شد.
– اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی معلمان که از ۵ مرداد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» بازداشت شده بود، در این روز با تودیع قرار کفالت از زندان فیروز آباد آزاد شد.
– سعید اقبالی، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، در این روز با نوشتن نامه‌ای، مقاومت و آزادی‌خواهی دو هم‌بند خود، سعید ماسوری و حمزه سواری را ستود.
دوشنبه ۲۵ مرداد
– در این روز، وکیل کیوان صمیمی، سردبیر نشریه‌ی ایران فردا و از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر محبوس در زندان اوین، از رد نظر دیوان عالی کشور توسط شعبه هم عرض دادگاه تجدید نظر خبر داد. وی ضمن اعلام این خبر گفت: «دیوان عالی کشور اعاده‌ی دادرسی او را پذیرفت و گفت نفر دومی در این پرونده نیست که آقای صمیمی با او اجتماع و تبانی کرده باشد و براساس آن محکوم شود اما وقتی پرونده‌ او را به شعبه‌ هم عرض فرستادند، شعبه‌ی ۵۴ دادگاه تجدید نظر متأسفانه نظر دیوان عالی کشور را قبول نکرد. فقط حکم سه سال او را به دو سال حبس کاهش دادند».
– در این روز خبر رسید که نصرت بهشتی معلم بازنشسته و فعال مدنی که مدت ۷ روز در سلول انفرادی در حال بازجویی بود، از روز چهارشنبه ۲۰ مرداد به بند زنان زندان مرکزی مشهد منتقل شده است.
– مازیار سیدنژاد، فعال کارگری، با تودیع قرار وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی در این روز به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
– در این روز خبر رسید چرو (ژاله) احمدی، مدرس زبان کردی و عضو هیئت مدیره‌ی مؤسسه فرهنگی – اجتماعی زاگرس در شهرستان دیواندره، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
سه شنبه ۲۶ مرداد
– به دنبال شیوع کرونا در زندان شیبان اهواز، تست کرونای خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در این زندان در این روز مثبت اعلام شد.
– در این روز خبر رسید یک شهروند در استان البرز، به دلیل آنچه «توهین به مقدسات در فضای مجازی» عنوان شده است، توسط نیروهای سپاه پاسداران بازداشت شد.
– چرو احمدی با تودیع قرار وثیقه در این روز آزاد شد.
– آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان لاکان رشت، که از ۲۱ مرداد در اعتراض به قطعی مکرر تلفن و مدیریت ناکارآمد زندان اعتصاب غذا کرده بود، در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
چهارشنبه ۲۷ مرداد
– در جریان تجمع شماری از فعالین مدنی در کرج در این روز تعدادی از حاضرین از جمله نرگس محمدی، پوران ناظمی و ناهید شیربیشه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ساعتی بعد آزاد شدند.
پنجشنبه ۲۸ مرداد
– سپیده قلیان، فعال مدنی محبوس در زندان بوشهر، که تست کرونای او اواسط ماه جاری مثبت اعلام شده بود، در این روز به مرخصی کوتاه مدت ۷ روزه اعزام شد.
– در این روز خبر رسید درخواست اعاده دادرسی حامد قره اوغلانی، زندانی سیاسی که حکم ۱۳ سال زندان قابل اجرای او پیشتر در دیوان عالی کشور تایید شده بود، توسط دیوان عالی کشور رد شد.
– فریدون گیلانی، نویسنده، شاعر و عضو قدیمی کانون نویسندگان ایران در این روز در شهر هامبورگ درگذشت.
– حسن ریاضی (ایلدیریم)، شاعر و منقد ادبی در این روز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here