کانون نویسندگان ایران kanoon nevisandegane iran آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۰ اردیبهشت تا ۶ خرداد ۱۴۰۱)

0
0

 

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۰ اردیبهشت تا ۶ خرداد ۱۴۰۱)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
– در این روز خبر رسید هادی حکیم شفایی، فعال سیاسی با اتهامات «نشر اکاذیب» و «تبلیغ علیه نظام»‌ در دادگاه کیفری خراسان شمالی به پرداخت ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی و یک ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
– مهدی فراحی شاندیز، زندانی سیاسی پس از ۱۰ سال زندان در این روز آزاد شد.
شنبه ۳۱ اردیبهشت
– محسن عمرانی، عضو بازداشتی هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، در این روز آزاد شد.
– در این روز خبر رسید محمد داوریٰ فعال کارگری، برای آخرین دفاع در پرونده‌ی جدیدی که برای او گشوده شده به دادسرای عمومی و انقلاب شیراز احضار شده است.
– چهارصد تن از وکلا طی بیانیه‌ای که در این روز منتشر شد نسبت به صدور قرار جلب برای چهار تن از وکلای دادگستری شیراز اعتراض کردند.
– در این روز آرمین شریفه، فعال کارگری و همسرش هاوژین لطیفی، در سنندج بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی، آزاد شدند. مأموران ضمن تفتیش منزل برخی لوازم شخصی آن‌ها از جمله تلفن همراه و چند کتاب را ضبط کرده و با خود بردند.
– در این روز خبر رسید تیمور باقری کودکانی، تهماسب سهرابی و انوش عادلی از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان و یدالله بهارستانی و غلامرضا اکبرزاده باغبان، از فعالان صنفی معلمان گیلان طی ابلاغیه‌ای به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب رشت احضار شدند.
یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱
– کانون نویسندگان ایران در این روز بیانیه‌ای در اعتراض به تداوم بازداشت کیوان مهتدی، نویسنده، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران منتشر کرد و بازداشت مهتدی و سایر فعالان صنفی و سیاسی، از جمله رضا شهابی، آنیشا اسدالهی، ریحانه انصاری‌نژاد، حسن سعیدی، … و نیز معلمان بازداشتی، رسول بداقی، اسکندر لطفی، مسعود نیکخواه، شعبان محمدی… و پرونده‌سازی علیه آن‌ها را محکوم کرد.
– در این روز خبر رسید سعیده خضوعی، شهروند بهائی ساکن تهران، پس از گذشت بیش از ۴۰ روز از زمان دستگیری از بازداشتگاه اطلاعات سپاه به زندان اوین منتقل و برای او قرار وثیقه صادر شده است.
– جلسه‌ی رسیدگی به اتهامات صفر رمضانی و احسان اسدی، دو فعال صنفی معلمان لنگرود که به «برگزاری تجمع غیر قانونی» متهم شده‌اند، در این روز برگزار شد.
– ریحانه طراوتی، عکاس و فیلمبردار، که از ۱۹ اردیبهشت در بازداشت بود، در این روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
– رأی محکومیت یک سال حبس تعزیری و منع موقت از حضور در گردهمایی‌های دانشجویی، ضبط تلفن همراه، منع عضویت در گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی در فضای مجازی و خارج آن، علیه هستی امیری، فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی»، در این روز در دادگاه تجدید‌نظر تأیید شد.
– کمپین دفاع از رضا شهابی با انتشار بیانیه‌ای در این روز خبر داد که این عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی در تماسی تلفنی با خانواده‌اش، اطلاع داده که با وضعیت وخیم جسمی، همچنان تحت بازجویی است.
– در این روز خبر رسید وحید باقری، از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ که در اعتصاب غذا به سر می‌برد پس از وخامت حالش در بیمارستان بستری شده اما بدون طی روند درمانی دوباره به زندان بازگردانده شده است.
– در این روز خبر رسید زرتشت احمدی راغب به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به صورت غیابی در دادگاه انقلاب شهریار، به یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده است.
دوشنبه ۲ خرداد
– کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای در این روز به سرکوب اعتراضات مردمی به گرانی کالاها، واکنش نشان داد و سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مردمی در ایران را از دلایل قطع اینترنت و سانسور رسانه‌ها عنوان و هرگونه سرکوب، سانسور، بازداشت و کشتار مردم مظلوم و بی دفاع را محکوم کرد.
– در این روز اخبار و تصاویر ریزش متروپل در سکوت خبری رسانه‌های حکومتی، توسط مردم خوزستان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
– در این روز خبر رسید خدایار رمضانی، از اهالی روستای دیل از توابع شهرستان گچساران، به دلیل انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی بازداشت شده است.
– در این روز خبر رسید امیرحسین مرادی و علی یونسی، دانشجویان بازداشتی دانشگاه صنعتی شریف، با گذشت بیش از دو سال از زمان بازداشت کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برند. این در حالیست که اخیراً هر کدام به ۱۶ سال حبس محکوم شده و دلیل قانونی برای نگهداری آنان در شرایط امنیتی وجود ندارد.
– رضا امانی‌فر، عضو بازداشتی هیئت مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، با تودیع قرار در این روز آزاد شد.
– در این روز یعقوب یزدانی، معلم و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی پس از تحمل ۸ ماه از مدت ۲ سال محکومیت، به صورت زودهنگام از زندان بجنورد آزاد شد.
– در این روز خبر رسید محمد حبیبی، رسول بداقی و جعفر ابراهیمی، فعالین صنفی فرهنگی از ۱۰ اردیبهشت‌ کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.
– حسن سعیدی، از اعضای زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه که در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس است، از این روز دست به اعتصاب غذا زد.
– فرهاد میثمی، زندانی سیاسی، اعلام کرد که با توجه به عدم اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر دو تابعیتی زندانی در ایران، از این روز به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
سه‌شنبه ۳ خرداد
– در این روز خبر رسید رقیه بیگدلی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دیماه ۹۸ با دریافت ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم ۲ سال و ۸ ماه تبعید به زنجان و جزای نقدی به اجرای احکام دادسرای کرج احضار شده است.
– پیمان سکوتی، در این روز در کوچصفهان بازداشت شد. مأموران ضمن تفتیش منزل برخی لوازم شخصی وی از جمله تلفن همراه و لپ‌تاپ را ضبط کرده و با خود بردند.
– در این روز خبر رسید شعبان محمدی، اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه، فعالان صنفی معلمان در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می‌برند.
– سعیده خضوعی با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد تومانی در این روز به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
– مصطفی نیلی، وکیل دادگستری در این روز از تفهیم اتهام «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» علیه سعید مدنی، نویسنده و جامعه‌شناس بازداشتی خبر داد و گفت بازجویی‌ها ادامه دارد و وی همچنان در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود.
– جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به سرکوب اعتراضات دانشجویی در کشور و صدور حکم حبس برای هستی امیری، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی، در این روز در محوطه‌ی دانشگاه‌های خود دست به تجمع زدند.
– در این روز خبر رسید احسان و سعید رضایی دو تن از فعالان مدنی و کارگری گیلان در روزهای هفتم و دهم خرداد در دادگاه کیفری و دادگاه انقلاب رشت با عناوین اتهامی «تبلیغ علیه نظام»، «تبلیغ به نفع گروه‌های معاند جمهوری اسلامی»، «نشر اکاذیب» و «توهین به رهبر» محاکمه می‌شوند.
– امین ذوالفقاری، شهروند بهائی ساکن یزد، جهت تحمل حبس در این روز راهی زندان این شهر شد.
– در این روز خبر رسید سعدا خدیرزاده، شهروند کرد اهل پیرانشهر که در ماه آخر بارداری خود قرار دارد همچنان با گذشت هشت ماه از بازداشت موقتش در شرایط سخت و غیربهداشی بند زنان زندان ارومیه و محروم از مراقب‌های پزشکی تخصصی نگهداری می‌شود.
– مریم ابراهیم‌وند، فیلمساز‌، مستندساز، کارگردان و زندانی سابق، در این روز بازداشت شد.
چهارشنبه ۴ خرداد
– در این روز خبر رسید مجید رضایی فعال مدنی، جهت اجرای حکم خود به اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شده است. پیشتر او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم با تسلیم به رأی به ۹ ماه حبس تعزیری کاهش یافت و علاوه بر این به عنوان مجازات تکمیلی به ارائه روزانه ۴ ساعت خدمات عمومی به مدت ۳ ماه، به عنوان پاکبان تحت نظارت حراست شهرداری تهران و شرکت در دوره‌های مشاوره‌ی کنترل هیجان و روان در موسسه‌ی روانشناسی مأوای قم به مدت ۸ ساعت محکوم شد.
– در این روز خبر رسید ده تن از رانندگان معترض بازداشتی بی‌آرتی که در پی اعتصاب و تجمعات اعتراضی رانندگان شرکت واحد از ۲۷ اردیبهشت‌ در بازداشت بودند، با تودیع قرار کفالت از زندان اوین آزاد شده‌اند.
– در این روز مرتضی محمدی، عضو بازداشتی کانون صنفی معلمان فارس، پس از ۱۱ روز بازداشت در شیراز آزاد شد.
– در این روز خبر رسید جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی» و «ارتباط و همکاری با دولت‌های متخاصم» علیه چهار وکیل دادگستری از جمله محمود طراوت‌روی، مسعود احمدیان و نازنین سالاری در تاریخ ۱۸ خردادماه در دادگاه انقلاب شیراز برگزار خواهد شد.
– در این روز خبر رسید عبدالرسول مرتضوی، زندانی سیاسی، که از ۷ اردیبهشت به صورت تنبیهی به یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده بود، کماکان در یکی از سلول‌های انفرادی این زندان نگهداری می‌شود.
پنجشنبه ۵ خرداد
– در پی اوج‌گیری اعتراضات مردمی به فاجعه‌ی فروریختن ساختمان متروپل اهواز در دوم خرداد جاری، و گسترش اعتراضات مردم به خرمشهر و دیگر شهرهای جنوبی کشور همچون بندرعباس، در این روز خبر رسید که شبکه‌ی اینترنت این شهرها قطع و در برخی شهرهای دیگر از جمله اندیمشک و رامهرمز هم مختل شده است.
– در این روز خبر رسید آرش قلعه‌گلاب نویسنده، روزنامه‌نگار و طنزپرداز و محمد ایمانی، از شعرای آبادانی، پس از شرکت در تجمع عزاداری در آبادان، بازداشت شده‌اند.
– حسن سعیدی، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، با وعده مساعد مسئولان نسبت به رسیدگی به خواسته‌هایش در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
– ۸۵ تن از وکلای دادگستری با انتشار بیانیه‌ای در این روز درباره‌ی سرکوب و تضییع حقوق اساسی ملت ایران به کارگزاران نظام جمهوری اسلامی اخطار دادند.
Ist möglicherweise ein Cartoon von Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here