کانون نویسندگان ایران kanoon nevisandegane iran آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۰ تا ۲۷ آبان ۱۴۰۱)

0
0

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۲۰ تا ۲۷ آبان ۱۴۰۱)
| بند اول منشور کانون نویسندگان ایران: آزادی اندیشه و بیان و نشر در همه‌ی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا حق همگان است. این حق در انحصار هیچ فرد، گروه یا نهادی نیست و هیچ‌کس را نمی‌توان از آن محروم کرد. |
جمعه ۲۰ آبان ۱۴۰۱
– در این روز بیانیه‌ی جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در مورد اعتراضات هفته‌های اخیر و پرونده‌سازی‌ها در این دانشگاه منتشر شد. در این بیانیه به «سرکوب اعتراضات و اجبار دانشجویان به سکوت، اقدام به احضار غیرقانونى دانشجویان به کمیته انضباطى، تهدید دانشجویان درشبکه‌های مجازی و پرونده‌سازی برای دانشجویان» اعتراض شده است.
– شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در این روز از ادامه‌ی زندان انفرادی حمید جعفری نصرآبادی، معلمی که ۲۲ روز پیش در هنرستان محل کارش در کاشان بازداشت شده بود، خبر داد و وضعیت او را نگران‌کننده خواند.
– مسعود کردپور، از فعالان صنفی معلمان بوکان و سردبیر آژانس خبری موکریان کە بیش از یک ماە است در بازداشتگاە اطلاعات ارومیە بە سر می‌برد، از این روز دست بە اعتصاب غذا زد.
– در این روز خبر «خودکشی» و مرگ یلدا آقافضلی ۱۹ ساله که روز ۴ آبان در جریان تظاهرات در میدان انقلاب تهران بازداشت و تا ۱۵ آبان در زندان قرچک ورامین محبوس بود، منتشر شد. او در آخرین‌ پیام‌هایی که برای نزدیکانش فرستاده است از شکنجه شدن در تمام مدت بازداشت خبر داده است.
– در این روز خبر رسید سامان رحمانی شهروند کُرد در حین شعار‌نویسی در قلعه حسن خان تهران بر اثر ضرب و جرح نیروهای حکومتی کشته شده است.
– فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در این روز با انتشار اطلاعیه‌ای در مورد وضعیت ماندانا صادقی، روزنامه‌نگار و همسرش رضا محمدی، شاعر، ابراز نگرانی کرد. از زمان بازداشت تا کنون هیچ خبری از محل بازداشت صادقی و محمدی منتشر نشده است.
– پارمیدا قاسمی، عضو تیم ملی تیر و کمان ایران در رشته ریکرو، در مراسم اختتامیه‌ی جام «خلیج فارس» در تهران، در اقدامی اعتراضی با برداشتن روسری خود به «حجاب اجباری» در ایران واکنش نشان داد.
– در این روز مردم معترض و آزادی‌خواه در شهرهای خاش، زاهدان، ایرانشهر، پیشن، راسک، چابهار و سراوان تظاهرات کردند. همچنین در دیگر شهرهای کشور از جمله قائمشهر، تهران، کرمان، سردشت، ساوه، یزد، سنندج، اصفهان، مهاباد، سقز، سبزوار، بوشهر، بندرعباس، بوکان و خمین تظاهرات اعتراضی مردم آزادی‌خواه بر پا شد.
– در این روز مراسم چهلم امیر‌مهدی فرخی‌پور، از کشته‌شدگان جنبش آزادی‌خواهی مردمی در تهران، مراسم خاکسپاری سام (سپهر) بیرانوند، از جانباختگان جنبش در خرم‌آباد و مراسم محمد قائمی‌فر، دروازه‌بان تیم امید جندی‌شاپور دزفول با حضور گسترده‌ی مردم داغدار و سردادن شعارهایی اعتراضی برگزار شد.
شنبه ۲۱ آبان
– در این روز تحصن و اعتراضات داشجویان در دانشکده‌ی حقوق دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه الزهرا، دانشگاه خوارزمی واحد کرج، دانشکده‌ی مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف، دانشکده‌ی علوم اجتماعی دانشگاه علامه، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشگاه خواجه نصیر پردیس ونک، دانشکده‌ی علوم اجتماعی و دانشکده‌ی اقتصاد و دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد ارومیه ادامه یافت.
خبر تعلیق شبانه‌ی ۱۵۰ تن از دانشجویان دانشگاه الزهرا نیز در این روز منتشر شد. همچنین دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان، با انتشار بیانیه‌ای در اعتراض به کشتار مردم معترض و بازداشت و قتل دانشجویان، به ادامه‌ی اعتصاب و تعطیلی کلاس‌ها ادامه دادند. همچنین تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که خودروهای یگان ویژه در این روز مقابل دانشگاه آزاد ایرانشهر مستقر شده‌اند.
– در این روز خبر رسید مصطفی نیلی، وکیل دادگستری که از ۱۶ آبان بازداشت شده بود، در یکی از سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به‌سر می‌برد.
– حمید افکاری، برادر نوید افکاری در شیراز؛ محمدحسین عربی دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه؛ صادق خادمی، رئیس هیات موتور سواری گچساران؛ اسماعیل رحمت‌پور، دبیر فیزیک در ارومیه دانشجوی دکترای فیزیک؛ کیانوش سنجری، روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی سابق؛ از جمله افراد بازداشت‌شده در این روز هستند. همچنین در این روز خبر رسید سودا مناری، که مقابل پارک حافظ اردبیل شعار اعتراضی سرداده و میان مردم گل پخش کرده بود، به دست ماموران حکومت همراه با ضرب و جرح بازداشت شده است.
– جمعی از زنان زندانی اوین با انتشار بیانیه‌ای در این روز به وضعیت لیلا حسین‌زاده، فعال صنفی دانشجویی زندانی در زندان عادل‌آباد شیراز اعتراض کردند‌. در همین روز او طی تماس با خانواده، از پایان دادن به اعتصاب غذای خود در پی رفع ممنوعیت تماس و ملاقاتش خبر داد.
– خبرنگاران ورزشی در اعتراض به بازداشت نیلوفر حامدی، سعیده فتحی و آریا جعفری و دیگر خبرنگاران و عکاسان بازداشت شده، در این روز نشست خبری پس از بازی بسکتبال ایران و چین را ترک کردند. همچنین محمد کسایی‌پور، مربی تیم ملی بسکتبال در اعتراض به کشتار و سرکوب مردم معترض و آزادی‌خواه در این روز از مربی‌گری تیم ملی استعفا داد.
– در این روز خبر رسید محمد غلام‌زاده، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران که دوم مهر در جریان اعتراضات دستگیر شده بود، به اتهام «اجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات دانشجویی» به ۵ سال زندان محکوم شده است.
– اعتراضات و تظاهرات خیابانی مردم آزادی‌خواه ایران در این روز در چند منطقه از تهران و همچنین سنندج، سردشت، شیراز، اراک، زنجان، رشت، بندرانزلی، الیگودرز، شیراز و بجنورد، ادامه یافت. حضور پرشمار خانواده‌ی بازداشت‌شدگان مقابل زندان اوین در این روز چشمگیر بود؛ مردم در بازار منطقه‌ی آزاد انزلی اعتراض کرده و کسبه و بازاریان سقز و سردشت با بستن دکان‌ها اعتصاب کردند‌. همچنین مردم در مراسم خاکسپاری کمیل امیرخانلو، از جانباختگان جنبش اخیر در گلوگاه و مقابل منزل هیمن حمزه، دیگر کشته شده‌ی جنبش اخیر در روستای بیوران سردشت تجمع کرده و شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر دادند.
یکشنبه ۲۲ آبان
– دانشجویان دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه بهشتی، دانشکده‌ی علوم اجتماعی و دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تهران، دانشگاه سوره، دانشگاه هنر و معماری پارس و دانشگاه آزاد ارومیه در این روز در دانشگاه‌ها تجمعات اعتراضی برپا کردند.
– در این روز خبر رسید محمد رازی، قائم مقام پیشین سازمان نظام پزشکی تهران به دادسرای اوین احضار شده است. مأموران در زمان تحویل ابلاغیه، ضمن تفتیش منزل، برخی از وسایل شخصی و دیجیتال او را ضبط کرده و با خود بردنده‌اند.
-ناهید تقوی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی به‌رغم ناتمام ماندن مراحل درمانی، در این روز به زندان اوین بازگردانده شد.
– حمید افکاری، برادر نوید افکاری که روز گذشته مقابل اداره‌ی اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ بازداشت شده بود، در این روز آزاد شد.
– در این روز خبر رسید پرهام پروری، از بازداشت‌شدگان جنبش آزادیخواهی مردمی در تهران به «محاربه» متهم شده است و قوه قضاییه‌ی جمهوری اسلامی از صدور حکم اعدام برای یک شهروند بازداشت شده در جریان جنبش جاری، توسط دادگاه انقلاب تهران خبر داد. همچنین خبر رسید احکام ۵ الی ۱۰ سال حبس برای ۵ شهروند معترض دیگر صادر شده است.
– کاملیا عرفانیان، فعال حقوق زنان و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ کیانوش سنجری، زندانی سیاسی سابق؛ رامین منصوریار و همسرش بهاره ایرانمنش؛ مینا کاوان؛ معصومه حمید، دانشجوى دانشگاه چمران اهواز؛ شورش فتاحی، شهروند اهل روستای گه‌لین از توابع سنندج؛ یاسمین رواسی‌مقدم دانشجوی دانشگاه تهران؛ فهیمه نظری، روزنامه نگار و تاریخ‌پژوه؛ فاطمه انصاری دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی؛ مانی لطفی، دانشجوی دانشگاه آزاد قائمشهر و مبین عابدینی دانشجوی دانشگاه یزد از جمله بازداشت‌شدگان در این روز هستند که نام آن‌ها منتشر شده است.
– ۱۲۶ تن از هنرمندان، شاعران، نویسندگان، کنشگران مدنی و فرهنگی با انتشار بیانیه‌ای در این روز خواهان آزادی توماج صالحی، خواننده‌ی رپ اعتراضی شدند.
– در این روز رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از صدور کیفرخواست برای پرونده‌ی ۱۶۴ تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری در این استان خبر داد.
– در این روز خبر رسید جمعی از زندانیان سیاسی، عقیدتی و جرایم عمومی در بند ۹ زندان مرکزی زاهدان در اعتراض به شکنجه و فشار مسئولان زندان دست به اعتصاب غذا زده‌اند.
– در این روز مجید توکلی، زندانی سیاسی، خبر داد که پس از ضرب و جرح در زندان اوین، در این روز به زندان تهران بزرگ منتقل شده است.
– جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، دو فیلمساز زندانی در زندان اوین تهران با انتشار بیانیه‌‌ای مشترک در این روز نسبت به وضعیت جسمی حسین رونقی، فعال مدنی زندانی هشدار دادند.
– گروهی از هنرمندان و فعالان حقوق بشر در خصوص وضعیت نامناسب جسمانی محمود میرزایی، آهنگساز و رهبر ارکستر که از اواسط مهرماه بازداشت شده و در زندان تهران بزرگ به‌سر می‌برد، هشدار داده و اعلام کردند: «سرفه‌های دردناک، شکستگی دنده و عدم دسترسی به امکانات پزشکی شرایط را برای آقای میرزایی در زندان دشوارتر کرده است».
– سوسن رازانی، فعال جنبش زنان و فعال کارگری که روز شنبه هفتم آبان بازداشت شده بود، با قید وثیقه در این روز آزاد شد.
– تظاهرات مردم آزادی‌خواه ایران در این روز در خیابان‌های شهرهای گوناگون از جمله بوکان، سقز، سنندج، تهران، تنکابن و کرج ادامه یافت و مردم روستای بیوران برای دومین روز متوالی با سردادن شعار و در اعتراض به قتل هیمن حمزه به دست ماموران حکومت، تجمع کردند. همچنین در پی ابراز نگرانی خانواده‌ی حسین رونقی از وضعیت سلامتی او پس از انتقال شبانه‌ به بیمارستانی خارج از زندان، مردم در نقاط مختلفی از تهران تجمع اعتراضی برپا کردند.
دوشنبه ۲۳ آبان
– در این روز شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشگاه هنر و معماری پارس و… در حمایت از دانشجویان بازداشتی و اعتراضات سراسری، دست به تحصن زدند. همچنین از دانشگاه هنر تبریز خبر رسید دست‌کم فهرستی ۱۹ نفره از دانشجویان ممنوع‌الورود اعلام شده‌ است و از ورود دانشجویان زن که شال و روسری بر سر ندارند نیرپز ممانعت می‌شود و این دانشجویان از شرکت در کلاس به دلیل عدم پوشیدن مقنعه محروم شده‌اند. دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا نیز با انتشار بیانیه‌ای اعتراضی از تعلیق ۲۰۰ دانشجوی این دانشگاه خبر دادند. جمعی از دانش‌آموختگان دانشگاه پلی‌تکنیک با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس این دانشگاه با طرح خواسته‌های خود به حضور لباس‌شخصی‌ها در دانشگاه معترض شدند. همچنین ۲۳۰۰ تن از دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با انتشار بیانیه‌ای در این روز به سرکوب، بازداشت و ممنوع‌الورودی شماری از دانشجویان این دانشگاه، اعتراض کردند.
– در این روز سپهر اسماعیلی در کیاشهر گیلان با شلیک گلوله‌ از سوی ماموران کشته شد.
– در این روز خبر رسید مهران آقاجانى، به اتهام «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» در بندرانزلی بازداشت شده است.
– سعید اقبالی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج با انتشار نامه‌ای در این روز از اعتراضات سراسری حمایت کرد.
– خیرالله حق‌جویان، از پیروان «آئین یارسان» در این روز برای اجرای حکم حبس، بازداشت و به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه منتقل شد. او پیشتر در دادگاه انقلاب شهرستان صحنه با اتهام «توهین به مقامات و تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده بود.
– در این روز پنج تن از «فعالان مدنی یارسان» به نام‌های سید‌فریبرز شاه‌‌ابراهیمی، سید‌فرهاد ذوالنوری، سید‌علی دکه‌‌ای، نوشاد طاهری و مظفر منصوریان به نهادهای امنیتی در کرمانشاه احضار شدند.
– در این روز خبر رسید محمد قدمی، فعال سیاسی اهل شهرستان بانه، توسط شعبه ۱۳ دادگاه ویژه‌ی روحانیت همدان از بابت اتهامات «توهین به مقدسات به ۵ سال و ۶ ماه، توهین به رهبری به ۲۶ ماه، تبلیغ علیه نظام ۱۳ ماه و تشویش اذهان عمومی به ۱۳ ماه حبس» محکوم شده است.
– پروا بهداد، شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان در این روز به دست نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد. ماموران ضمن تفتیش خانه، برخی از وسایل شخصی او و اعضای خانواده‌اش را ضبط کردند.
– کمیته حمایت حقوقی و قضایی از سینماگران وابسته به خانه سینما، در این روز خبر داد که در دو ماه اخیر ۱۰۰ هنرمند ایرانی ممنوع‌الخروج، بازداشت و یا به احکام حبس محکوم شده‌اند.
– در این روز خبر رسید یاشار توحیدی، زندانی سیاسی که ماه گذشته در پی رخدادهای زندان اوین هدف گلوله‌ی ماموران حکومت قرار گرفته بود، به‌رغم وخامت حال جسمانی از رسیدگی پزشکی مناسب محروم است.
– در این روز خبر رسید بهنام موسیوند، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج به بیمارستان اعزام شده و تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته است.
– مجید مسافر دانشجوی دانشگاه پیام نور؛ احمدرضا اندرز دانشجوی دانشگاه تهران؛ دنا شیبانی، ورزشکار سنگ‌نورد و مربی اسنوبورد؛ فهیمه سلطانی دانشجوی دانشگاه اصفهان؛ پروا بهداد، شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان؛ سجاد زارع، زندانی سیاسی سابق، در شیراز و مائده اولاد قره‌گوز، که به دلیل نوشتن مطلبی در اینترنت پیشتر بازداشت شده بود؛ عوض‌الله صفری کشکولی، معلم، شاعر و پژوهشگر زبان ترکی؛ اسماعیل موسی‌لو پژوهشگر و فعال فرهنگی؛ جاسم بهادری سَکِّز و صمد آوای خوش و حمید حضرتی، از فعالان مدنی قشقایی؛ الیاس و یاسین میرکازهی (ریگی) در زاهدان؛ محمد یارمحمدی لیدر و مربی کوهنوردی و گردشگری، تعدادی از اسامی بازداشت‌شدگان در این روز است که منتشر شده است. همچنین خبر رسید کبری جباری، معلم پس از احضار به بازپرسی عمومی و انقلاب زنجان و تفهیم اتهام «تبلیغ علیه نظام» موقتاً با قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده است.
– در این روز خبر رسید افشین هاشمی (کارگردان)، ‌ محمد رحمانیان (نویسنده) و آیدا مصباحی (تهیه‌کننده) سریال ویدئویی «شبکه‌ی مخفی زنان» برای پاره‌ای از توضیحات به دلیل آن‌چه «راهنمای اغتشاشات زنانه در ایران» نامیده شده، به دادسرای تهران احضار شده‌اند و همزمان پخش این سریال نیز متوقف شده است.
– مردم آزادی‌خواه ایران در این روز نیز در شهرهای گوناگون کشور از جمله شیراز، تهران، اردبیل، رشت، ارومیه، اراک، کرمانشاه، تبریز و… با تظاهرات خیابانی به اعتراضات خود ادامه دادند. در سنندج مردم در یادبود متین نصری، سرباز وظیفه‌ی جوانی که پس از امتناع و سرپیچی از دستور فرماندهان خود برای سرکوب مردم در خیابان و پیوستن به صفوف انقلابیون کشته شده بود، بر مزار او گرد آمده و شعار سر دادند. همچنین در مراسم سومین روز هیمن حمزه در روستای بیوران سردشت معترضان شعارهای اعتراضی علیه حکومت ایران سر دادند. محمدحسین حاجیانی، از جانباختگان جنبش اخیر در آرامستان بوشهر به خاک سپرده شد. همچنین شرکت‌کنندگان در مراسم ختم یلدا آقافضلی در میدان کاج سعادت‌آباد تهران تظاهرات کرده و علیه جمهوری اسلامی شعار دادند.
سه‌شنبه‌ ۲۴ آبان
– کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت سومین سالگرد کشته‌شدگان آبان ۱۳۹۸ در این روز «با تاکید بر حق بی‌ چون و چرای مردم برای بیان آزادانه‌‌ی اعتراض»، بار دیگر «همبستگی خود را با جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم ایران» اعلام کرد.
– دانشگاه‌های گوناگون کشور از جمله دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی سنندج، دانشگاه آزاد کرج، دانشگاه آزاد تبریز، دانشکده‌ی روانشناسی و علوم تربیتی و دانشکده‌ی کامپیوتر دانشگاه بهشتی، دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای سقز، دانشکده‌ی ریاضی و دانشکده‌ی مهندسی صنایع و انرژی امیرکبیر، دانشکده‌ی ریاضی و علوم‌ پایه دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاد تهران واحد علوم تحقیقات و تهران غرب، دانشکده‌ی برق و دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه سوره، دانشکده مدیریت و دانشکده‌ی روانشناسی و دانشکده‌ی فنی و دانشکده‌ی محیط زیست دانشگاه تهران، دانشکده‌ی سینما و تئاتر (ورزنده) دانشگاه هنر تهران، دانشگاه هنر تبریز، دانشگاه خمینی شهر اصفهان، دانشگاه جندی شاپور اهواز، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشگاه مازندران، دانشگاه دامغان، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشگاه چمران اهواز، در این روز با اعتصاب و تعطیلی کلاس‌ها اعتراض خود را همزمان با فراخوان‌های اعتصاب به مناسبت سالگرد آبان ۱۳۹۸ نشان دادند. همچنین خبر رسید حراست دانشگاه صنعتی اصفهان به تحصن دانشجویان حمله کرده و آن‌ها را مورد ضرب و شتم قرار داده است و در حمله‌ی یگان ویژه به خوابگاه دخترانه‌ی سلامت دانشگاه علامه و شلیک گلوله به درب خوابگاه و خرد کردن شیشه‌های خوابگاه در این روز دست‌کم یک دانشجو زخمی شده است.
– صبا عبداللهی، فعال حقوق زنان و سردبیر نشریه‌ی دانشجویی بی داد در تهران؛ هانیه یوسف‌زاده دانشجوی دانشگاه مازندران به همراه خواهرش؛ جمشید مظفری عضو انجمن صنفی معلمان کردستان و دانشجوی دکتری جامعەشناسی دانشگاە علامە طباطبائی، در سقز؛ اسماعیل برنایی و عیسی (ماهور) صاحب‌زاده در کنگان و امین گنبدی‌پور در بوشهر؛ اسماعیل رحمت‌پور دبیر فیزیک ناحیه یک ارومیه؛ شکیلا خوبان، در دهدشت؛ پرویز برومند، دروازه‌بان سابق تیم ملی فوتبال در کرج؛ شیوا موسی‌زاده، دانشجوی دانشگاه هنر تهران؛ محسن مهرابی، دانشجوی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران؛ معین زرگانی، فعال صنفی معلمان در اهواز؛ آیدا تقی‌پور، اهل رشت و دانشجوی دانشگاه زاهدان؛ مهرزاد نجفی‌پور، زندانی سیاسی سابق در شیراز؛ امیرحسین منفرد، دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر؛ میلاد خوبانی، حامد رهبر و میثم نیک پی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ سینا ملکشاه‌میران دانشجوی دانشگاه هرمزگان؛ اسما گنجی‌‌زاده دانشجوی دانشگاه اصفهان؛ سپهر الهی، دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه؛ امیر نظرک، دانشجوی دانشگاه علم و فرهنگ؛ سجاد دهقان‌ منگ‌ آبادی، عرفان مرادی، امیرحسین کامران، پویا حیدری، سجاد قاسمی و علی اسدی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد؛ علی رمضانی و هاله رادی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل؛ لیلا منصور، فعال حقوق زنان در تهران؛ لیلا میرموسوی در رشت؛ علی مجنون دانشجوی دانشگاه اردکان؛ حسام صالح‌پور در کنارک و شکیلا خوبانی در روستای چهاب (چهو) از توابع کهکیلویه بویراحمد، از جمله بازداشت‌شدگانی هستند که اسامی آن‌ها در این روز منتشر شده است. همچنین دادستان عمومی و انقلاب اسلامی اسلام‌آباد غرب از بازداشت ۲ نفر بدون ذکر نام و هویت آن‌ها، به دلیل ارسال تصاویر به رسانه‌های خارجی، خبر داد.
– در این روز قوه‌قضائیه اعلام کرد که برای سه تن دیگر از معترضان بازداشت‌شده حکم اعدام صادر کرده است؛ رئیس کل دادگستری سیستان وبلوچستان همچنین از آزادی ۴۲ نفر از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در این استان خبر داد و گفت: برای ۷۰ نفر از بازداشت شدگان کیفرخواست صادر و حکم ۲۱ نفر در این استان صادر شده است.
– فرزانه منصوری، همسر نادر ابراهیمی، در این روز به استفاده از تصویر و آثار همسرش در بیلبوردهای تبلیغاتی شهرداری تهران اعتراض کرد.
– در این روز خبر رسید سیاوش سلیمانی‌پور، فعال رسانه‌ای و کیومرث واعظی، معلم بازداشتی اهل سنقر با تودیع قرار وثیقه و به صورت موقت آزاد شدند.
– فائزه براهویی، شهروند معترض بازداشتی که اخیرا توسط دادگاه انقلاب زاهدان به سه سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، با تودیع قرار کفالت در این روز آزاد شد.
-در این روز خبر رسید سام شه‌بخش (وصالی)، از اعضای «مجموعه‌ی عرفان کیهانی حلقه تهران» که ۱۱ مهر در منزل شخصی‌اش با ضرب و شتم بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، یک هفته است که در سلول انفرادی محبوس است.
– مردم آزادی‌خواه شهرهای گوناگون کشور در پی انتشار فراخوان‌هایی در سالگرد قیام آبان ۱۳۹۸ در این روز در شهرهای تهران، کرج، مرودشت و شیراز، کازرون، سنندج، ایذه، کامیاران، بوکان، مشهد، صومعه‌سرا، گرگان، قم، سقز، قزوین، لاهیجان، اراک، همدان، ارومیه، بابل، شیراز، رشت، اقلید، کامیاران، مهاباد، بندر عباس، ایلام، اهواز، رویدر، قروه، زاهدان، دورود، اوز، بوشهر، بجنورد، ابهر، قائمشهر، جم، یزد، برازجان، فولادشهر، اصفهان، بندر خمیر، آباده، هفشجان، روستای بلغان از توابع جویم فارس، جزیره کیش، زنجان، بردسکن، در خیابان به تظاهرات اعتراضی پرداختند. همچنین بازاریان در بازارهای تهران، شیراز، کرمان، رشت، بندر انزلی، بوکان، بندر گناوه، فسا، تبریز، یزد، کامیاران، پاوه، اصفهان، اراک، سنندج، کیش، مرودشت، مریوان، بجنورد، اشنویه، کرمانشاه، لاهیجان، گرمسار و مهاباد و… با تعطیلی دکان‌ها در همراهی با فراخوان‌های اعتراضی سالگرد آبان اعتصاب کردند.
– فواد محمدی در کامیاران و زانیار الله‌مرادی در سنندج و سامان قادربیگی در بوکان از جمله کشته‌شدگان جنبش آزادی‌خواهی مردم در این روز هستند که نامشان منتشر شده است.
چهارشنبه ۲۵ آبان
– دانشجویان دانشکده‌ی برق و کامپیوتر دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه آزاد آبادان، دانشگاه آزاد تبریز، دانشکده فنی پردیس مرکزی دانشگاه تهران، دانشگاه جندی شاپور اهواز، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و دانشگاه آزاد تهران مرکز واحد پونک، در این روز با تحصن و برپایی تجمعاتی در محیط دانشگاه‌های خود از رفتن به کلاس‌ها خودداری کرده و اعتراض خود را با سر دادن شعارهای آزادی‌خواهانه در حمایت از جنبش مردم اعلام کردند. نیروهای یگان ویژه وارد محوطه دانشگاه کُردستان در شهر سنندج شده و به سوی دانشجویان تیراندازی کردند.
– در پی انتشار نامه‌ی منسوب به ۲۶۷ عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران که خواستار «برخورد قاطعانه» با کسانی شده بودند که به نوشته این استادان «مغرضانه دنبال به حاشیه کشاندن دانشگاه، دانشجو و اعضای هیئت علمی هستند» صدها تن از دانش‌آموختگان دانشگاه علم و صنعت ایران با انتشار بیانیه‌ای دراین روز، نامه‌ی برخی از استادان این دانشگاه را «ننگین‌ترین اتفاق تاریخ دانشگاه علم و صنعت» دانسته‌ و نوشتند که «سرکوب دانشجویان با سکوت اکثر اساتید» و «همراهی عده‌ای از استادان دانشگاه» استمرار یافته است.
همچنین در این روز اخباری مبنی بر شلیک به خوابگاه دانشجویان در اصفهان منتشر شد. دانشجویان در محوطه‌ی خوابگاه‌های کوی دانشگاه تهران تجمع شبانه بر پا کردند.
– در این روز خبر رسید ملیکا قراگوزلو، دانشجوی بازداشتی، بدون اطلاع به خانواده از زندان قرچک به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد (رازی) منتقل شده است. وکیل ملیکا قراگوزلو با انتشار یادداشتی در صفحه‌ی شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی، ضمن اعلام این خبر نوشت: «پیشتر چندین روانشناس و روانپزشک، گواهی داده بودند که موکلم امکان تحمل حبس ندارد. با توجه به پیگیری‌های بی‌نتیجه‌ی قبلی، مسئولیت بروز هرگونه اتفاقی، با مسئولان قضایی و امنیتی است».
خانواده و نزدیکان آرش صادقی، زندانی سیاسی که ۱۸ مهر بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد، در این روز نگرانی خود را از شرایط جسمانی او اعلام کردند. صادقی مبتلا به سرطان است و روند درمان او در زندان متوقف شده است.
– در این روز خبر رسید جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، به دلیل مشکلات گوارشی که در اثر عدم‌ رسیدگی پزشکی در زندان بر او عارض شده، در بیمارستان بستری شده است. به‌رغم گذشت بیش از شش ماه از زمان بازداشت و ابتلای این فعال صنفی و مدنی به بیماری خودایمنی تاکنون از آزادی او با تودیع قرار وثیقه ممانعت شده است.
– احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار، در این روز به دادسرای رسانه احضار شد. همچنین پویان شجاعی رزیدنت دانشگاه علوم پزشکی اورمیه، به دلیل حمایت از جنبش مردمی به کمیته انضباطی احضار، تعلیق و از حق ادامه‌ی تحصیل محروم شد. همچنین محکومیت رها (زهرا) تیموری، فارغ‌‌التحصیل روان‌شناسی دانشگاه تهران، به ۱ سال حبس تعزیری و ٧۴ ضربه شلاق به اتهام «اخلال در نظم عمومی» در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تایید شد. جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهامات مریم دریسی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ساوه و از بازداشت‌شدگان جنبش اخیر به اتهامات «توهین به رهبر» و «تبلیغ علیه نظام» در دادگاه کیفری ۲ شهر کازرون برگزار شد.
– در حالی‌که سازمان عفو بین‌الملل از صدور ۲۱ حکم اعدام برای بازداشت‌شدگان جنبش اخیر در این روز خبر داد، کمیته‌ی سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با صدور قطعنامه‌ای در این روز‌ نقض حقوق بشر توسط حکومت جمهوری اسلامی در ایران را محکوم کرد.
– در این روز خبر بازداشت نورمحمد ریگی در زاهدان؛ احمد صنعتی‌فولادی، دانشجوی عمران دانشگاه آزاد آبادان؛ نسرین احمدی، خواهر عثمان احمدی از جانباختگان آبان ۹۸ در مریوان؛ حسن اسدی زیدآبادی، زندانی سیاسی سابق؛ ذاکر حاجتی، در شیراز؛ محمد حیدری، برادر جواد حیدری، از جان‌باختگان جنبش اخیر در قزوین؛ علی صابونی در تهران؛ اویس حامد توسلی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا در تهران؛ میثم شیرینی، ورزشکار رشته تکواندو؛ محمدمهدی بصیرت‌‌نژاد، دانشجوی مکانیک دانشگاه علم و صنعت؛ ابوالفضل نوروزی در اصفهان؛ امیرشهابی، کارگر نانوایی در سنندج و فرهنگ روشن در تهران، منتشر شد.
– یک کودک بلوچ به نام عبداله رحمانی در این روز به دلیل تعارف شکلات به مردم در خیابان انقلاب زاهدان بازداشت شد.
– شبکه‌ی تلویزیونی ایران اینترنشنال در این روز اعلام کرد که دولت قطر، میزبان جام جهانی فوتبال، ویزای خبرنگاران این شبکه را «تحت فشار جمهوری اسلامی ایران» لغو کرده است.
– زینب موسوی، کمدین، با تودیع قرار وثیقه در این روز آزاد شد.
– اعتراض و تظاهرات خیابانی مردم آزادی‌خواه ایران در این روز در بسیاری شهرهای ککشوراز جمله بوکان، صومعه‌سرا، تهران، راسک، سنندج و روستای قلیان از توابع این شهر، روستای فیشور از توابع شهرستان اوز و خنج در استان فارس، مهاباد، رشت، بندرانزلی، قهدریجان، بندرعباس، سربندر، بستک، تبریز، سبزوار، یزد، مشهد، ساوه، اراک، خمین، لار، کرج، گرگان، سقز، برازجان، کامیاران، مرودشت، گرگان، روانسر، فلاورجان، اسلامشهر، بهبهان، قلعه حسن خان، ایلام، ایذه، بابل، یزد، ساوه، زنجان، شیراز، کرمان، اهواز، بندرلنگه، آبادانان، آمل، ابهر، قزوین، همدان، هنگویه، بهشهر، بیرجند، تالش، اشنویه، سمیرم، جکیگور ادامه داشت. همچنین بخش‌های بزرگی از بازارهای اصلی تهران و سنندج، ساری، تبریز، اهواز، شاهین شهر، مهاباد، رشت، بندرعباس، بوکان، بیجار، مرودشت، شیراز، اصفهان، کرمان، زاهدان، شهرکرد، خرم‌آباد، آباده، بابل، کرمانشاه، مریوان، پیرانشهر، سقز، بهبهان، اراک، قروه، جوانرود، بروجن، فسا، بندرگناوه، لاهیجان، بندرانزلی، ایلام و دیواندره و… با بستن دکان‌ها برای دومین روز به اعتصاب اعتراضی خود ادامه دادند. همچنین شماری از کارگران شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود و حمایت از جنبش آزادی‌خواهی مردم دست به تجمع زدند. گزارش‌هایی هم از اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان در این روز برای دومین‌روز پیاپی منتشر شد. همچنین گزارش شده شبکه برق و آب‌رسانی شهر مهاباد توسط حکومت قطع شده است.
– مراسم خاکسپاری برهان کرمی در روستای چروسانە شهرستان کامیاران، با تظاهرات و سردادن شعارهای مردم سوگوار و شلیک به سوی آن‌ها از طرف نیروهای نظامی -امنیتی همراه بود. همچنین با وجود جو امنیتی شدید در کامیاران، هزاران نفر از مردم این شهر در این روز در مقابل منزل فواد محمدی که شب گذشته در جریان اعتراضات مردمی در کامیاران توسط نیروهای سپاه کشته و پیکرش تحت فشار نیروهای امنیتی شبانه در روستای ماویان دفن شده بود، حاضر شدند و شعارهاییی بر علیه حکومت سر دادند.
سالار مجاور، محمد حسن‌زاده و اسعد رحیمی در جریان اعتراضات بوکان، بر اثر شلیک نیروهای حکومت و علی عراقی در تبریز بر اثر ضرب و جرح ماموران حکومت در خیابان، کشته شدند. همچنین گزارش شد که نیروهای امنیتی-نظامی حکومت با گلوله‌های جنگی به سمت مردم در ایذه تیراندازی کرده‌ و دست‌کم ۷ نفر کشته و ده‌ها تن زخمی شده‌اند. دانیال پابندی کودک کار ۱۷ ساله در این روز با گلوله‌ی ماموران حکومت در سقز و دو کودک دانش‌آموز به نام‌های کیان پیرملک ۹ ساله و سپهر مقصودی ۱۴ ساله در ایذه با شلیک ماموران حکومت در این روز به قتل رسیدند. همچنین اسامی چهار تن به نام‌های میلاد آصفی، علی عباسی، مراد بهرامیان، مسلم هوشنگی به عنوان کشته‌شدگان در سمیرم و جواد رضایی در لاهیجان، در همین روز منتشر شده است.
پنجشنبه ۲۶ آبان
– جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود به یاد خدانور لجه‌ای در این روز تجمع و اعتراض کردند. همچنین جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های آبادان در اعتراض به یورش به دانشگاه آزاد آبادان با انتشار بیانیه‌ای در این روز اعلام اعتصاب کردند. جمعی از اساتید دانشگاه شهید بهشتی با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به ریاست دانشگاه در ارتباط با وقایع اخیر دانشگاه از دانشجویان اعلام حمایت کردند. همچنین ۸۷ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انتشار نامه‌ای در این روز ضمن اعلام مخالفت صریح با اقدامات صورت گرفته علیه دانشجویان از آن‌ها حمایت کردند. ۸۷ تن از اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با انتشار بیانیه‌ای در این روز به برخوردهای امنیتی با دانشجویان اعتراض کرده و خواهان «لغو فوری و بی قید و شرط تمامی ممنوعیت‌هایی شدند که علیه دانشجویان معترض اعمال شده است».
– در این روز خبر رسید در پی برگزاری تجمعات اعتراضی در دانشگاه بجنورد، سید محمدمحسن موسوی، دبیر انجمن شهرسازی و دیگر دانشجویان و اعضای شورای صنفی این دانشگاه، از جمله شقایق هروی و علی اکبر علیزاده، فرناز ثانی، امیرحسین امین‌دوست و امیرعادل صالحی، امیر حسنی‌پناه، فاطمه غلام‌زاده، ملیکا امین‌دوست، محمد صحنه عادل صالحی و مصطفی شرفی، ضمن «ضبط کارت دانشجویی» و «ممنوع‌الورودی به دانشگاه و خوابگاه دانشجویی»، از دریافت خدمات نیز محروم شده‌اند.
– اسامی علی منصوری، دانشجوی فیزیک دانشگاه علم و صنعت؛ فرهاد پاک‌روح در تبریز؛ جواد فتحلو، سوپروایزر بیمارستان چالدران و امیرالمومنین شهر خوی؛ فربد پوراعظم دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه یزد به عنوان تعدادی از بازداشت‌شدگان این روز منتشر شده است.
– کانون نویسندگان ایران در خبری که به مناسبت روز نویسندگان زندانی؛ در این روز منتشر کرد، با ارائه‌ی فهرستی از نویسندگان و هنرمندان بازداشت شده‌ی اخیر، از تداوم بازداشت و سرکوب نویسندگان خبر داد.
– در این روز در برخی شبکه‌های اجتماعی خبرهایی از بازداشت حنیف خورشیدی، شاعر، منتشر شد.
– در این روز پیمان قلی‌پور، برادر پژمان قلی‌پور از کشته‌شدگان آبان ۹۸ در مراسم سومین سالگرد قتل برادرش در روستای ملاط لنگرود، بازداشت شد.
– سومین روز تظاهرات گسترده در پاسخ به فراخوان‌ها در گرامیداشت سالگرد آبان ۱۳۹۸ در این روز در شهرهای گوناگون کشور از جمله ایلام، تهران، سنندج، زنجان، بوکان، اصفهان، سرابله، کرج، ماسال، صومعه‌سرا، رشت، لاهیجان، بندرانزلی، بندر سیریک، مشهد، شیراز، گرگان، خمین، سمیرم، گویم، نور، پیرانشهر، قزوین، بیجار، هفشجان، اراک، پاوه، قروه، همدان، شهرری، بندر ماهشهر، قم، ایوانکی، نیریز، فولادشهر، درود، خوی، بندر دَیِّر بوشهر، تفتان و نوک‌آباد و… ادامه داشت. همچنین بازاریان در شهرهای تهران، اصفهان، صومعه سرا، گرگان، مرودشت، اراک، بابل، کرمانشاه، مریوان، سرپل ذهاب، ایلام، نجف آباد، بریز، سنندج، تبریز، ساری، مشهد، دهگلان، بوکان، مریوان، سبزوار، بندرعباس و روستای کمشک، بندرانزلی، بیجار، راسک، رشت، زاهدان، دیواندره، زرین شهر، شیراز، ایذه، بهشهر، اوز و… نیز دست به اعتصاب زدند.
– در این روز مراسم خاکسپاری دانیال پابندی، کودک کاری که در جریان اعتراضات مردمی شب گذشته در سقز کشته شده بود، برگزار گردید. همچنین مراسم چهلم ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته شده در مشهد بر مزار او برگزار شد و مراسم ختم فواد محمدی، از جانباختگان جنبش مردمی در کامیاران، با حضور گسترده مردم داغدار و سر دادن شعارهایی اعتراضی برگزار شد. در مهاباد نیز هزاران نفر از مردم در این روز برای شرکت در مراسم خاکسپاری و دادخواهی جانباختگان راه آزادی به سمت شهر بوکان حرکت کردند. همچنین مراسم چهلم احمد شکراللهی در اصفهان با حضور انبوه مردم برگزار شد. در سنندج نیز مردم بعد از پایان مراسم چهلم چهار تن از جانباختگان مقاومت مردمی این شهر، به خیابان‌ها آمدند که با شلیک مأموران حکومت بیش از ده تن زخمی شده و شاهو بهمنی و آرام حبیبی نیز کشته شدند. همچنین آزاد حسین‌پوری در مهاباد، غفور مولودی، امجد عنایتی، هژار مام‌خسروی و هیوا جانان در اعتراضات این روز بوکان و رحمان بختیاری، معلم بازنشسته در سقز، دوران توتازهی در زاهدان و سجاد قائمی بهمن بیگلو در شیراز و آسو قادری، اهل روستای بسرە از توابع سردشت کشته شدند.
از تبریز نیز خبر رسید که نیروهای نظامی-امنیتی به مراسم خاکسپاری علی عراقی یورش برده‌ و عده‌ای از مردم سوگوار را دستگیر کرده‌اند. خبر قتل حکومتی یک دانشجوی پزشکی به نام آیلار حقی در تبریز نیز در همین روز منتشر شده است.
Ist möglicherweise ein Bild von 1 Person und Text

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here